Kötelező marad az előkészítő

Kötelező marad az előkészítő
Megtartják a kötelező oktatási rendszerben az előkészítő osztályt, amely hat évtől szükséges. Ezt azonban meg lehet szervezni az iskolában is, vagy az óvodában – a vonatkozó döntést a rendelkezésre álló termek függvényében kell meghozni, a szülőkkel való konzultáció után. Ezt jelentette be Remus Pricopie szakminiszter.

Jelezte: tárgyalt a szakszervezetekkel és a szülők képviseletével is, ezt követően írtak alá szerződést a jelzett témáról. Hozzátette: függetlenül attól, hogy hol tartják az előkészítőt (iskolában vagy óvodában), az ugyanolyan tanrend szerint megy, az elemi iskolai oktatásra képzett tanítókkal. Március 31-ig meghatározzák a beiratkozások metodológiáját. Jelenleg első osztályban 203 ezer diák van, előkészítő osztályban 129 ezer, óvodai nagycsoportban 210 ezer.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .