ERDON Helyi hírek

2008.09.19. 18:50

A bűnmegelőzés hete

<p>Bihar megye - A hatóság fontosnak tartja a lakossággal való kapcsolattartást, az emberek felvilágosítását, s ezért egy hetes bűn- és balesetmegelőzési akciót szervez.</p>

Szeptember 22-26. között országszerte megrendezik a bűnmegelőzés hetét, melynek keretében a rendőrség lakossági találkozókat szervez majd, hogy tudatosítsák az emberekben azokat a módszereket, melyekkel elkerülhetik az áldozattá válást. Ugyanakkor a hatóság s a lakosság kapcsolatának s együttműködésének a javulását remélik az akciótól a szervezők. Minden nap más-más téma kerül majd terítékre a találkozókon, melyeken a közrendészet s a közlekedésrendészet emberei egyránt részt fognak venni. Nem csak Nagyváradon, de a megye többi városában is számítanak az érdeklődőkre, Belényesben, Margittán, Szalontán, Élesden, Székelyhídon, Mihályfalván és Vaskohszikláson.
A program
Hétfőn 11 órától a rendőri munka relytelmeibe nyerhetnek betekintést majd két iskola diákjai, akiknek a kriminalisztikai labort is bemutatják a rendőrség székhelyén, majd az elhangzottak alapján vetélkedőt szerveznek nekik, melynek díja a rendőrség fantomképkészítője által elkészített portré lesz. 13 órától a négy váradi multifunkcionális központban A te biztonságod címmel szerveznek beszélgetést a közrendészek a nyugdíjasokkal. A fiatalkorú bűnözés és a gyermekáldozatok lesz a témája a kedd délelőtti találkozóknak, melyeket általános és középiskolákban szerveznek a diákokkal, a rendőröket pedig meghivott szakértők is elkísérik, akik egyebek mellett az embercsempészet jelenségére reflektálnak majd. Két projektet is útjára indítanak, 10 órától a Mihai Viteazul Műszaki Kollégiumban a Fiatalok az erőszak ellen címűt, 12-14 óra között pedig az Erőszak - erő vagy gyengeség címűt az Andrei Saguna Iskolacsoportban. Szerdán 10-13 óra között a mezőszakadáti iskolában, s más vidéki iskolákban találkoznak a diákokkal a helyi rendőrök, csütörtökön, szeptember 25-én pedig megtartják a közrendészet napját, 12-14 óra között felvilágosító szórólapokat osztanak majd a járókelőknek a váradi Körös áruháznál, a Selgrosnűl, a December 1 parknál.
Közlekedj okosan
Pénteken reggel 7 és 8 óra között az iskolás járőrökkel tartanak akciót a közlekedésrendészek a közlekedésbiztonság napja alkalmából, 10 órától meg közlekedésbiztonsági oktatás lesz a 11-es iskolában. 11-15 óra között a Gyermekvárosban folytatódnk a közlekedésbiztonsági nevelő-oktató programok, lesz balesetszimulátor, interaktív program, vetélkedő, s elsősegélynyújási bemutató. 12 órától az Onisifor Ghibu Liceum érdekelt diákjai motorosokkal találkoznak majd, 16-17 órától meg az Opel West autósiskolában Tiszta elme, biztonság, vezetés élevezet címmel tartanak majd előadást a sofőriskolásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!