ERDON Helyi hírek

2007.11.16. 07:13

Hazatérhet Marosvásárhelyre Barabás Ernő

<p>Maros megye - Már január 21-én meg kellett volna, állapítsák, hogy büntetés végrehajthatósága elévült, de mivel a helyi igazságszolgáltatás nem akarta elfogadni, hogy Barabás Ernő fél éves börtönbüntetése kegyelembe esett, ezért csak fél évvel később következett be a büntetés végrehajthatóságának az elévülése.</p>

Hivatalból be kellett volna indítani azt, hogy a büntetés végrehajthatósága elévült és helyezzék hatályon kívül az elfogatási parancsot meg az európai elfogatási parancsot, de  ez nem történt meg. Barabás Ernő nevében Dr. Kincse Előd ügyvéd, kérte annak megállapítását, hogy elévült a büntetés végrehajthatósága. Ennek a kérésnek helyt adott a megyei törvényszék ami azt jelenti, hogy Barabás Ernő szabadon jöhet haza.

Az 1990-es márciusi marosvásárhelyi események után Barabás Ernőt 10 év börtönbüntetésre ítélték. Barabás 1992 óta politikai menekültként él Magyarországon. A marosvásárhelyi törvényszék idén februárban európai elfogatási parancsot bocsátott ki nevére, a budapesti törvényszék viszont megtagadta a kiadatási kérelmet mivel Barabás már magyar állampolgár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!