Köszönet az itthon maradt diákoknak

Köszönet az itthon maradt diákoknak
Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium négy tizenkettedikes osztálya búcsúzott pénteken délelőtt iskolájától. Köszönet illeti a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket egyaránt, hangzott el.

A reggeli borongós idő után a nap is előkandikált a felhők mögül, az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium felett pénteken délelőtt 10 órakor, amikor a négy végzős osztály, végigballagva az iskola folyosóin, termein énekelte a Gaudeamust… Ahogyan a virágok és batyuk, a színes lufik hozzátartoznak a megható ünnepséghez, ugyanúgy része az is, hogy az ének “több szólamban” szól, a “véndiákok” egymás vállát fogva próbálnak kapaszkodni az előttük állóba, el-eldurran egy luftballon közben, megbicsaklik a magassarkú, kényelmetlen a nyakkendő, a meghatódást poénkodás próbálja legyűrni… Köszönet tanároknak, diákoknak, szülőknek azért a munkáért, kitartásért, ami elvezethetett a mai naphoz, kezdte ünnepi beszédét Zeffer Tímea. Az igazgatónő a szülők felé fordult: ugye, milyen jó érzés itt állni, büszkének lenni a gyerekeinkre, akik felnőttek, miközben mintha tegnap lett volna, amikor kezüket fogva járni tanítottuk őket?! Majd a végzősökhöz szólt: az itt töltött emlékezetes éveket nem lehet elfelejteni, miközben eddigi életük legnagyobb megmérettetése előtt állnak. A diákok mind jó képességűek, esetleg eltérő szorgalmúak, fűzte hozzá, sok szerencsét, kitartást kívánva a továbbiakhoz.

További együttműködés

Dr.Dersidan Stefania aligazgatónő is aláhúzta: minden végzősükre büszkék és remélik, az iskolában szertett tudásuk hasznukra válik életük további részében. Nyakó József polgármester az esemény jó hangulatát emelte ki, mely szerinte a napra jellemző szépségben és szeretetben gyökerezik. Nagyon fontosnak nevezte, hogy a diákok, akiket köszöntött, nem hagyták el szülőföldjüket, nem választották más város iskoláját, hiszen akiben van elszántság és szándék, az helyben is tanulhat. Gratulált az iskola vezetőinek ahhoz, hogy sok sikeres pályázatuk és külföldi kapcsolatuk van, illetve bővül a szakoktatás. Mindezekhez a továbbiakban is megad a város minden támogatást, ígérte az elöljáró. Suiugan Paul helyi rendőrfőnöknek ez volt az első nyilvános szereplése kinevezése óta, rövid felszólalásában együttműködést és minden esetleg felmerülő gond megoldását ígérte az iskola vezetőinek. A végzősökre, szüleikre és az iskolára a továbbiakban Balázs Dénes református, Husztig Róbert római katolikus és Popa Marius ortodox lelkészek kértek áldást.

Díjak a legjobbaknak

Díjak jutalmak átadása következett. Elsőként a legjobban teljesítő végzőst, Bertalan Barbarát szólították, aki 9,96-os átlagot ért el. A továbbiakban tanulmányi eredményeket, megyei és országos tantárgyversenyeken elért helyezéseket díjaztak, illetve kiderült, hogy az elmúlt tanévben Magyarországon, Olaszországban, Lengyelországban, Franciaországban és Görögországban jártak és szereztek tapasztalatokat az iskola képviselői. A diákok búcsúbeszédei után a tizenegyedikesek átvették az iskola jelképes kulcsát, a búcsúzók a felhők felé engedték a színes lufikat, majd az iskolaudvart egy kavargó sokaság lepte el, melyben az addig várakozó hallgatóság próbálta megtalálni a neki legkedvesebb “véndiáko(ka)t”, átadni a virágcsokrokat, jókívánságokat.

Rencz Csaba