Kóstolgatták a Szacsvay-sulit

Kóstolgatták a Szacsvay-sulit
Szombaton a Szacsvay Imre Általános Iskolában ismét megszervezték az Iskolakóstolgató című rendezvényt, amelyre a szeptemberben előkészítő osztályba menő gyermeket és szüleiket várták.

Nagy volt a sürgés-forgás szombat délelőtt a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában, ugyanis ismét megszervezték a mindig nagy sikernek örvendő Iskolakóstolgató című rendezvényt. Míg néhány hónappal ezelőtt a 2017/18-as tanévben ötödik osztályba járó gyermekeket és szüleiket várták nagy szeretettel, ezúttal az idén ősszel előkészítő osztályokba menőket és hozzátartozóikat látták vendégül a tanintézetben. A kapualjban tanítónők fogadták az érkezőket, és adtak át a leendő kisdiákoknak egyfajta kitűzőket, hiszen mint minden alkalommal, most is több helyen, illetve csoportban zajlottak a későbbiekben a foglalkozások, természetesen úgy, hogy rotációs alapon mindenki eljutott mindenhova, miközben a felnőttek előadásokat hallgathattak meg.

A tornateremben volt a gyülekező, ahol Pásztor Gabriella igazgatónő köszöntötte az érdeklődőket, és mutatta be azokat a tanítónőket, akiknek a következő tanévben előkészítő osztályaik lesznek: Sipos Ilonát, Csengeri-Bicsak Arankát, Mihoc-Géczi Annamáriát, Nagy Juditot és Székely Annát, valamint a nem oktatói személyzet részéről jelen levő dr. Külüs Hajnalka fogorvost, a család szerepéről értekező Makai-Dimény Juditot és az iskolaérettségről előadást tartó Kiss Emőke pszichológust.

Beiratkozás

Székely Hajnalka titkárnő arra hívta fel a figyelmet: február 22-én függesztik ki az utcák névsorát, mely a tanfelügyelőség honlapján is megtekinthető lesz. (Jó tudni, hogy a magyar osztályok esetében külön lista készül). A beiratkozások február 27-én kezdődnek és március 15-ig zajlanak, egy számítógépes program segítségével. Elég idő áll tehát rendelkezésre, nem kell rögtön az első napon megrohanni az iskolát.

Megjegyzendő, hogy szombaton nem csupán az Eminescu utcai főépületben zajlott az Iskolakóstolgató, hanem Biharpüspökiben is, ahol Gáll Izabella tanítónő, valamint Kapy Éva és Gavriş Christina állt mindenki rendelkezésére.

Ciucur Losonczi Antonius