Kosárlabda: Folytatás a női élmezőnyben

Kosárlabda: Folytatás a női élmezőnyben
Nagyváradon „edzőmeccsel” kezdi a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata az A–osztály alapszakaszának visszavágóját, Dan Fleşeriu pedig reméli, együttese kellően felkészült céljai teljesítésére.

 

Szombaton 17 órától a Nagyváradi U VSK otthonában lép pályára a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata, az A–osztályos bajnokság visszavágójának első fordulójában. A találkozó egyértelmű favoritja Dan Fleşeriu edző együttese, hatalmas meglepetés lenne, ha a bihariak megszorongatnák a „piros–fehéreket”. Ez a változat fel sem merült a szakvezetőben, Fleşeriu ugyanis egy utolsó tesztnek tekinti a találkozót a Női Közép–Európa Liga (CEWL) jövő hétvégi, wasserburgi négyes döntője előtt.

 

Újoncok

A szombati meccsen bemutatkozik majd a VSK mezőben a kökényesdi Mészáros Anita is, aki már tavaly nyáron Szatmárra szerződött, viszont egy sérülése miatt várni kellett a debütálással. „Anita már december elejétől teljes értékű edzéseket végez a csapattársai mellett, viszont nem akartam kockáztatni, nehogy kiújuljon sérülése. Ezért inkább nem játszattam, de most már minden meccsen számítok rá” – mondta játékosáról Fleşeriu, aki egyelőre centerként küldi pályára a fiatal, tapasztalat játékost, aki korábban az Aradi ICIM csapatánál szerepelt.

A másik VSK–debütáló az amerikai Shanika Freeman lesz, aki kevesebb mint egy hete érkezett Szatmárra. Vasárnapra várják honfitársát, Khadijah Whittingtont is, ő már csak a németországi tornán öltheti először magára a „piros–fehér” mezt. „Remélem hamar beépül a csapatjátékba a két amerikai lány. Tapasztalt játékosokról van szó, remélem segítséget jelentenek majd nekünk a célunk teljesítésében” – tette hozzá a VSK trénere.

Mint ismeretes, a szatmári együttes a táblázat 6. helyéről várja a tavaszi folytatást. Egy egység a hátránya a második helyen tanyázó 27 pontos Gyulafehérvári CSU mögött, illetve négy pont a hátránya az éllovas és veretlen, valamint Román Kupa–győztes CSM Târgoviştéval szemben. „Ha ugyanannyi meccset nyerünk, mint ősszel (tizenegyet – szerk. megj.), akkor maradunk a tabella 6. helyén. Ez nem rossz pozíció, mert elfogadható ellenfeleink lesznek a rájátszásban, és a Târgoviştéval csak a döntőbe találkozhatunk. Persze odáig el kell érni, mivel öt csapat, a Gyulafehérvári CSU, a Marosvásárhelyi Nova Vita, az Aradi ICIM, a BCT Alexandria és mi, megközelítőleg hasonló erőt képviselünk. Célunk, hogy minél több meccset nyerjünk a bajnokság végéig” – folytatta a Fleşeriu. A szakvezető a szombati meccsel kapcsolatban elmondta: „Folytatjuk a felkészülést a wasserburgi Final Four–ra. Az év elejétől készülünk a négyes döntőre, remélem szombaton Nagyváradon egy jó edzőpartnerünk lesz a helyi együttes. Nem érdekel az eredmény, sokkal inkább a csapat játéka és az, hogy senki se sérüljön meg.”

A nagyváradiaktól a rövid, kevesebb mint egy hónapos téli vakációban a két amerikai idegenlégiós, Odessa Williams és Keiva Small távozott, érkezett viszont a Sportul Studenţesctől az amerikai Alexia Adams, illetve a csőd szélé álló Spesiszentgyörgyi BBall 6 Sepsi BC–től Florentina Ardeleanu és Mihaela Adi. A Szatmárnémeti VSK az ukrán Larissza Jáburova, illetve az amerikai Andrea Walker és Melissa Washington nélkül folytatja bajnoki szereplését.

 

 

Női kosárlabda, A–osztály, 16. forduló, szombat


Nagyváradi U VSK – Szatmárnémeti VSK

BCT Alexandria – Rapid

Brassói Olimpia – CSM Târgovişte

Bukaresti Olimpia – Temesvári Danzio

Poli Iaşi – Marosvásárhelyi Nova Vita

Gyulafehérvári CSU – CSM Sportul Studenţesc

SCM Craiova – Kolozsvári U.

Az Aradi ICIM – Sepsiszentgyörgyi BBall 6 Sepsi BC találkozót halasztották.