Kósa István marad az elnök

Kósa István marad az elnök
Le akart mondani, azonban az egyesület vezetőségének tagjai rábeszélték, maradjon továbbra a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület élén.

Tisztújító közgyűlését tartotta ma a Szatmár Megyei Ökölvívó Egyesület, melyen Kósa Istvánt a jelenlevők egyhangúlag újraválasztották elnöknek. A szavazás előtt Kósa ismerette a megye a sportolóik tavalyi teljesítményeit. Többnyire a kisebb korosztályban értek kimagasló eredményeket, a felnőttek között csak Sándor József tanítványai jeleskedtek: a Szatmárnémeti Unio SK női öklözői három broznérmet szereztek Román Kupa–viadalokon, országos bajnokságon pedig két sportoló állthatott 2007–ben a dobogó harmadik fokára.

Az egyesület tagjai ugyanakkor panaszkodtak arra, hogy a megyei tanács hátat fordít nekik, és nem hajlandók támogatni őket. „Rengeteget dolgoztunk azon a pályázaton, amit kértek tölünk, mégsem kaptunk támogatást” – panaszolta Kósa. Az elnök ugyanakkor sérelmezte, hogy az egyesület vezetőségének tagjai nem segítik munkájába. Emellett az anaygai gondok is előtérbe kerültek, ezért nem tudták a tavalyi év végén sem díjazni legjobb sportolóikat. „Én inkább lemondanék az elnöki tisztségről. Ilyen körülmények között nem lehet dolgozni. Még egy rendes székhelyes sincs az egyesületnek” – mondta Kósa, még mielőtt újraválasztották volna tisztségébe.

Két hét múlva verseny

Az egyesület idei tervei között szerepel, hogy korszerűsítik a Voinţa SE ökölvívótermét, és megpróbálnak minél több versenyt rendezni Szatmárnémetiben. Gheorghe Sabău edző hozzáfűzte, idén több mint valószínű megrendezik a Nagykároly Sab Gomes Kupa viadalit. Addigis, március 14–én az ifjúsági bajnokság megyei szakaszát fogják megrendezni.

 

PESEK ATTILA