Korszerűsítik az ócskapiacot

Korszerűsítik az ócskapiacot
Nagyvárad- Idén tavasszal korszerűsítési munkálatok zajlanak a váradi ócskapiacon. Tisztább helyeik lesznek az élelmiszer kereskedőknek, új parkolóhelyeket létesítenek, és javulnak a körülmények.

Ezekben a napokban szerelték fel azt az egyik részt a három közül, mely higiénikusabb körülményeket biztosít majd az itt árusító élelmiszer kereskedőknek. Jelenleg ugyanis az ócskapiacon tevékenykedő több tíz eladó különféle improvizált kioszkokban forgalmazza termékeit, melyek többnyire elhanyagolt látványt nyújtanak, vizuálisan zavarnak, és semmi sem garantálja a biztonságos működésüket. Ezért is döntött úgy a létesítményt üzemeltető Közterület-fenntartó (ADP), hogy három szakaszon fedett helyiségeket alakít ki, melyeket a kereskedők igényei szerint oszt fel úgy, hogy biztosítva van a víz- és csatornarendszerhez, valamint a villany- és a hőenergiához való hozzáférés. Ezek az építmények ugyanakkor fémszerkezetűek, a faluk pedig törhetetlen műanyagból van. Az összfelületük 2 ezer négyzetméter, a befektetés értéke pedig 350 ezer lej, melyet önerőből fedez az ADP.

Óriás sántor

Emellett az autós övezetben az egyetem felé eső résznek a leaszfaltozásán dolgoznak. Jelenleg 1000 hely áll rendelkezésére azoknak, akik értékesíteni szeretnék a gépjárműveiket, a beruházás nyomán viszont újabb 200 hely lesz. Ugyanakkor miután lebontják a városi kórház melletti óriássátrat, az ócskapiacon fogják felállítani, hogy a helyi termelők érdekeit szolgálja. Ez 12 négyzetmétert foglal el, és tavaly vásárolta a Közterület-fenntartó áfa nélkül 65 ezer lejért.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,