Korszerűsítik a szálláshelyet

Nagyvárad – A nagyváradi önkormányzat a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalának (ASCO) együttműködésével, a Regionális Operatív Program keretében renoválja és korszerűsíti az Atelier utca 13. szám alatti 2. számú ideiglenes szálláshelyet.

A 24 hónapos futamidejű, 2011-2013 márciusa között zajló projekt összértéke több mint 3 millió lej, melyből 2,4 millió lej a vissza nem térítendő támogatás. A cél európai színvonalú, akkreditált szociális szolgáltatások nyújtása mindazon személyek, illetve családok számára, akik/amelyek a hatályos törvények értelmében rászorulnak erre. Ennek megfelelően két év leforgása alatt egyebek mellett felújítanak és modernizálnak 1370 négyzetméternyi beépített területet olymódon, hogy a mozgássérültek is használni tudják az épületet; minőségi bútorzattal látják el a B jelzésű lépcsőházat; négy számítógépet vásárolnak, beleértve az informatikai programokat is; növelik az ingatlan energiahatékonyságát, valamint a kényelem biztosításával hozzájárulnak az ott lakók életminőségének jobbításához.

A beruházás közvetlen haszonélvezői azok a személyek lesznek, akik az épületben vannak elszállásolva. A számuk jelenleg 103, azonban a legtöbbjüknek nem rendezett a jogi helyzete, az ideális szám 81 lenne a felújítást követően. A befektetés közvetett kedvezményezettei ugyanakkor a váradi lakosok, akik esetleg valamikor szociális helyzetük miatt rászorulnak majd az itt nyújtott szolgáltatásokra.

Ciucur Losonczi Antonius