Korszerűsítik a Maros és Hargita megyét összekötő utakat

Korszerűsítik a Maros és Hargita megyét összekötő utakat
A székelyföldi Maros és Hargita megyei településeket összekötő megyei utak felújításáról tárgyalt kedden a két megye önkormányzatának elnöke.

A Maros megyei önkormányzatnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Borboly Csaba Hargita megyei elnök és Péter Ferenc Maros megyei elnök közösen járta végig a megyehatár által elvágott és emiatt leromlott három utat. Borboly Csaba elmondta, hogy a Hargita megyei önkormányzat már korábban korszerűsíteni szerette volna ezeket az utakat, de nem talált partnerre Maros megye korábbi vezetésében. A mostani együttműködést az teszi lehetővé, hogy a júniusi választást követően Maros megye élére is a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott elnök került.

“A közös erőfeszítés haszonélvezői a szétválasztott közösségek lesznek. Ezeknek az utaknak a járhatóvá tétele hatással lesz a rokoni és gazdasági kapcsolatokra egyaránt. Vissza kell építeni, amit leromboltak, és jó, hogy erre megvan a közös szándék” – idézte a közlemény Borboly Csabát.

Péter Ferenc szerint prioritási sorrendet kell felállítani az utak felújításában, de a két megyét összekötő valamennyi utat korszerűsíteni kell.     “Az útfelújítás következtében remélhetőleg könnyebb lesz a helyi lakosság élete, és az áthaladó forgalom révén fellendül a térség gazdasága, illetve a turizmus” – jelentette ki a Maros megyei elnök.

A két megye elöljárói az Etéd-Siklód-megyehatár-Sóvárad, a Gagy-megyehatár-Bözöd-Erdőszentgyörgy, valamint az Etéd-megyehatár-Bözödújfalu utak felújításáról egyeztek meg.



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter