Korszerűsítették a nagypiacot

Korszerűsítették a nagypiacot
A váradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) saját erőforrásaiból az elmúlt hetekben korszerűsítette a nagypiacot. A munkálatok több mint 250 ezer euróba kerültek, több szektort érintettek.

A helyszínen tartott tegnap déli sajtótájékoztatón Liviu Andrica, a Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet: könnyűfém szerkezettel borították a bazár, a népművészeti, az ezután átadandó, kisállatokat és a madarakat árusító, valamint a cserepes növényeket és gyümölcsfákat kínáló részlegeket (a munkálatok áfa nélkül 649.600 lejbe kerültek), kereskedelmi helyiségeket alakítottak ki a bazár és a népművészeti szektorokban, vagyis műanyag redőnnyel ellátott, 2×3 négyzetméteres úgynevezett fémmodulokat létesítettek, összesen 180-at (áfa nélkül 297.850 lej), leaszfaltoztak 3 ezer négyzetméternyi területet a bazár és népművészeti szektorokban (áfa nélkül 146.000 lej) és leaszfaltoztak sétányokat (áfa nélkül 21.990 lej).
A saját jövedelemforrásokból finanszírozott beruházások összesen áfa nélkül 1.115.440 lejbe kerültek.

Parkoló is lesz

Közel 180 kereskedő a kedvezményezett, a vezérigazgató szerint a befektetések megkönnyítik az árusok tevékenységét, például akkor jöhetnek és távozhatnak, amikor akarnak, nem kell több időt szánjanak a termékeik ki- és bepakolására. Arra a kérdésre, hogy a munkálatok miatt nőttek-e a bérleti díjak, Liviu Andrica azt válaszolta: az elmúlt négy évben, amióta ő a vezérigazgató, ez még nem fordult elő. Ugyanannyit fizetnek az árusok, mint korábban az asztalok esetében, vagyis négyzetméterenként havi 75 lejt, és kérésre villanyt is biztosítanak számukra.
Az APD főnöke ugyanakkor azt is bejelentette: a jövő évben fizetéses parkolóhelyeket is kialakítanának, a terveik szerint ez úgy oldanának meg, hogy lebontanák azt az épületet, mely jelenleg az intézmény székhelyéül szolgál.

Ciucur Losonczi Antonius