Korszerűsített ügyfélfogadás a Vízműnél

Korszerűsített ügyfélfogadás a Vízműnél
Nagyvárad- Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartottak a Vízművek székhelyén, melynek keretében bemutatták a korszerűsített ügyfélfogadói termet. Öt asztalnál várják a klienseket a munkatársak.

Folytatódott a váradi Vízművek székhelyén található ügyfélfogadói terem korszerűsítése: ezután öt asztalnál fogadják az intézmény munkatársai azokat az ügyfeleket, akiknek a számláik befizetésén túl egyéb elintéznivalójuk is akad. Az avatóünnepséggel egybekötött csütörtök délutáni sajtótájékoztatón Ovidiu Gavra vezérigazgató azt mondta: az önkormányzat stratégiájának tekinti a polgárközeliséget, és ezen a nyomvonalon kíván haladni a Vízművek is. Úgy fogalmazott: azt szeretnék, ha az emberek mint együttműködő partnerekre, barátokra tekintenének rájuk.
Dr. Eduard Florea városmenedzser arra hívta fel a figyelmet: a városházán már jó ideje működik az ügyfélfogadó terem, tehát rendelkeznek ez irányú tapasztalatokkal. Úgy vélte: az új helyiség az arculatjavításhoz is hozzájárul, a tág környezet pedig barátságos, a Polgármesteri Hivatal piramishelyiségébe is szívesebben mennek az emberek, mint külön irodákba. Szerinte ez azért van így, mert ezáltal valóban észlelni lehet, hogy szolgáltatásnyújtó tevékenységet végeznek. Hozzátette: különösen akkor, amikor egy szolgáltató monopolhelyzetben van, folyamatosan javítani kell a PR-tevékenységet, hogy az ügyfelek érezzék, tisztelik őket.

Öt pozició

Ovidiu Mureşan kereskedelmi igazgató kifejtette: amikor február végén a céghez került, a pénztárablakok már korszerűsítve voltak, ezt követően pedig a szemközti részt is felújították. Tulajdonképpen öt asztalnál (regisztratúra, szerződések, kereskedelme és egyebek, információk, valamint véleményezések) várja ezentúl az ügyfeleket összesen 24 munkatársuk, akik felváltva dolgoznak. Meglátásában az új modellnek köszönhetően nem is olyan sokára Váradon arról fognak beszélni: „ejha, milyen jó, hogy a Vízművekhez jöttem, mert milyen különleges látványban volt részem”.
Amúgy a befektetés nem sokba került, csupán 5 ezer eurót költöttek a bútorzatra. Ezen kívül két kommunikációs tréninget is szerveztek az alkalmazottjaiknak, melyeken viselkedni is megtanították őket.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,