Korszerűsítési munkálatok a Megyeházán

Korszerűsítési munkálatok a Megyeházán
Megyeháza – Az elmúlt években folyamatosan történik a megyei közigazgatási palota (Megyeháza) felújítása, korszerűsítése, az épület tulajdonosa a Hargita Megyei Tanács, de itt kap bérlőként helyet a Prefektusi Hivatal és számos más megyei igazgatóság és miniszétériumi kirendeltsége is.

A munkálatokat a 2005-ben létrehozott Vagyongazdálkodási Igazgatóság munkatársai követik, illetve felügyelik (Birta Antal igazgató vezetésével) amely az épület iratainak a rendbetételével kezdődött, majd a különféle munkálatok kerültek elvégeztetésre, így többek között eddig, a saját fütéshálózat kiépítése és a földszinti nyílászárók felújítása.
Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács alelnöke elmondta, hogy a napokban további munkálatok kerültek megkezdésre a Megyeházán, így átalakításra kerül a Kossuth utcai bejárati rész, ahol helyet kap egy új és korszerű információs központ, ezáltal gyorsabb és hatékonyabbá válhat az ügyfelek kiszolgálása.
Felújításra kerül az épület alagsorában található étkezde (büfé) is. A modernizélt helyiségben, az épületben dolgozók, valamint a naponta itt megforduló ügyfelek számára biztosítunk megfelelő ellátást.
A két munkálattal párhuzamosan harmadikként megkezdésre került az új tűzvédelmi, igényeknek megfelelő biztonsági rendszer kiépítése is.
A három új munkálat értéke mintegy 600.000 új lejt tesz ki.