Korszerű mezőgazdasági gépeket forgalmaznak

Korszerű mezőgazdasági gépeket forgalmaznak
Nagyvárad- Csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek közt megnyitották Biharpüspökiben a Titan Machinery amerikai mezőgazdasági gépforgalmazó konszern nagyváradi munkapontját a Matei Corvin út sarkán.

 

 

Csütörtök délelőtt Erich Urban, a cég Ausztriáért és Romániáért felelős menedzserének jelenlétében a biharpüspöki Matei Corvin út 110. szám alatt felavatták a Titan Machinery amerikai mezőgazdasági gépforgalmazó konszern nagyváradi munkapontját. Ezzel kapcsolatban Erdélyi László területi képviselő az Erdély Online-nak azt nyilatkozta: a Titan Machinery a világ legnagyobb mezőgazdasági gépdílere, a Case IH márkanév kizárólagos romániai forgalmazója. A konszern itteni központja Bukarestben található, azonban úgy gondolták, hogy az ország ezen részén is nyitnak egy telephelyet, hogy közelebb legyenek az ügyfeleikhez. Nagyváradon találták meg az erre legalkalmasabb, illetve legkedvezőbb helyet, a Matei Corvin út sarkán, ahol jól láthatóak. A Case IH járművek mellett- a traktorok 60-660 lóerősek- más gyártóktól is forgalmaznak mezőgazdasági gépeket, például vásárolható tőlük Vogel & Noot típusú talajművelő gépek, Maschio Gaspardo talajművelő- és vetőgépek, valamint Simba Great Plains nehézgépek, emellett pedig szervízeléssel is foglalkoznak, illetve alkatrészeket árulnak az általuk forgalmazott gépekhez. A beruházással négy új munkahelyet teremtettek Váradon, és szándékukban áll terjeszkedni Temesváron, Kolozsváron, Slatinában és Roman városában is.

 

Alkatrészek

 

Biró Barna Péter üzletkötőtől megtudtuk: Case IH, Fliegl, Horsch, Vogel & Noot, Maschio Gaspardo és Simba Great Plains cserealkatrészeket kinálnak, melyek katalógus alapján azonosíthatóak be, kód alapján, így rendelés esetén kizárt a tévedés.

A nyitóünnepségen megjelenteket Erich Urban köszöntötte, aki arra hívta fel a figyelmet: Titan Machinery az Egyesült Államokban 2200 alkalmazottnak biztosít munkahelyet, Romániában és Bulgáriában pedig 150 embernek. Hangsúlyozta: a Bihar megyei, illetve a térségbeli farmerek partnerei akarnak lenni, hiszen nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy naponta több mint 7 milliárd élelmezéséről kell gondoskodni a bolygónkon, melyhez jelentős mértékben az agrárium is hozzájárul. Radu Lupu menedzser azt elevenítette fel, hogy a cég mikor jelent meg Romániában, majd azt emelte ki, hogy hosszú távú partnerei kivánnak lenni az itteni mezőgazdászoknak. Megjegyezte: kapcsolatban állnak a gyártókkal, melyektől hasznos dolgokat tanultak, többek közt a legújabb műszaki megoldásokkal kapcsalatos információkhoz jutnak, melyeket az ügyfeleikkel is meg szeretnének osztani. Az ünnepség szalagátvágással és állófogadással zárult.

 

Ciucur Losonczi Antonius