Korszerű jegyvásárlás Váradon is

Korszerű jegyvásárlás Váradon is
Várad a második olyan város az országban, ahol bevezették, hogy a tömegközlekedési járműveken bankkártyával is lehet jegyet vásárolni. Részletekről az OTL székhelyén beszéltek tegnap.

Egy ideje sok helyütt már működnek, de most lett teljes a lefedettség, ezért az OTL és a BCR tegnap mutatta be hivatalosan az új menetjegy-fizetési rendszert, amely bérletekre is kiterjed majd.

Sokan észrevehették már, sőt használhatták is az utóbbi hetekben a váradi villamosokon, buszokon a Román Kereskedelmi Bank (BCR) kék színű jegykiadó automatáit. Fokozatosan szerelték fel ezeket, mostanra teljessé vált a lefedettség, ezért a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) székhelyén tegnap közös sajtótájékoztatón ismertették a részleteket az OTL és a BCR képviselői. A lényeg, hogy érintőfizetést lehetővé tévő, Visa vagy Master típusú bankkártyával is lehet immár menetjegyet vásárolni a járműveken. A kártyát a kék színű terminál leolvasójához kell csak érinteni, a rendszer leveszi a szükséges összeget, majd kinyomtatja a menetjegyet – ami semmivel sem drágább, mint a személyesen megvásárolt. A váradi járművekre 342 ilyet szereltek fel, 180-at villamosokra, a többit buszokra. Ciprian Nicolae, a BCR kártyaelfogadási részlegének vezetője elmondta: most azon dolgoznak, hogy rövidesen a bérletként szolgáló utazási kártyák is feltölthetőek legyenek a járműveken. Megerősítette ezt Viorel Mircea Pop, az OTL igazgatója, aki szerint ez jövőre lesz lehetséges, és aki más újdonságokról is beszámolt.

Egyre több romániai lakosnak van érintésfizetést is lehetővé tévő bankkártyája, az ilyen fizetési mód az utóbbi pár évben kezdett nagyon elterjedni az országban, úgyhogy van benne potenciál – mondta Ciprian Nicolae, a BCR képviselője. Épp ezért a bank számos romániai városban építi ki a tömegközlekedési járműveken a bankkártyák leolvasóhoz érintésével működő jegyvásárlási rendszerét. Az országban először Szebenben indították el ezt, tegnaptól pedig a teljes rendszer működőképes a váradi OTL járművein is. A járműveken a kék színű jegykiadókhoz kell érinteni a kártyát, így lehet jegyet venni. Kérdéseinkre Ciprian Nicolae, a BCR részéről, valamint Viorel Mircea Pop, az OTL igazgatója is megerősítette, hogy az így vásárolt jegyek semmivel sem drágábbak a bódéknál megvetteknél. A személyesen megvásárolt jegyek ára 6 lej, két utazásra, a mostani kártyás rendszer egy utazásra szóló jegyeket árusít, 3 lejért. A járműveken továbbra is lehet jegyet venni SMS elküldésével is, de az egy teljesen másik rendszer, és az valamivel drágább, egy utazás ára 0,67 euró + áfa.

Fejlesztések

A következőkben Jászvásár és Ploieşti a BCR ilyen fejlesztéseinek célpontja, és további négy városban, valamint Bukarestben is tervezik a rendszer kiépítését. Érdekük is, hiszen mint megtudtuk, például Váradon a BCR 5 százalékot kap a jegyeladásokból. Cserébe az OTL ingyen kapta meg a teljes rendszert. A tömegközlekedési vállalat igazgatója újságírói kérdésre nem cáfolta, hogy ez a fejlesztés is összefüggésben áll továbbá a veszteséges árushelyeik bezárásával, amelyek közül az utóbbi hetekben kettőt szüntettek meg. Közben már követik is a járműveken felszerelt jegykiadók működését. Azt tapasztalták, hogy már sokan rászoktak erre a fizetésre, sőt, például rendszeresen használja valaki egy, USA-ban kiadott bankkártyával is. Ugyanakkor reklamációik is voltak. Egyes polgárok azt kifogásolták, hogy mivel szerintük a készülék lassan nyomtatta ki a jegyet, kétszer is odaérintették kártyájukat, így az kétszer vette le az összeget, ők a különbözetet visszakapták az OTL-től. A BCR képviselője elmondta: most azon dolgoznak, hogy a bérletnek is számító utazási kártyák feltölthetők legyenek ezeken a terminálokon keresztül is. Az OTL igazgatója hozzátette: az Európai Unió pénzügyi támogatásával, a RO-HU programok keretében még idén több fejlesztést terveznek, többek között azt, hogy az utazási kártyákat interneten is újratölthessék az utasok. Ezen kívül az igazgató elmondta, hogy számos egyeztetést kezdeményeztek Budapest, Debrecen és Bécs tömegközlekedési vállalataival, hogy együtt működve később újabb fejlesztéseket vezessenek be a váradi közszállításban. Világszerte egyébként több mint 200 olyan település van, amely a Váradon most elindítotthoz hasonló jegyvásárlási rendszert használ.

 

Szeghalmi Örs