ERDON Helyi sport hírek

2011.09.18. 14:44

Belényesi győzelem a megyei rangadón

Bihar megye - Első hazai győzelme helyett első hazai vereségét sikerült begyűjtenie az Érmihályfalvi Unireának a III.-Liga ötödik fordulójában. A megyei rangadót a Belényesi Bihorul nyerte 1-0-ra.

Bihar megye - Első hazai győzelme helyett első hazai vereségét sikerült begyűjtenie az Érmihályfalvi Unireának a III.-Liga ötödik fordulójában. A megyei rangadót a Belényesi Bihorul nyerte 1-0-ra.

 

A Praszler stadion közönsége két döntetlen után kedvencei első hazai győzelmére lett volna kíváncsi, és az első percekben úgy nézett ki, ez meg is születhet: a 3. percben Iambor kapu elé ívelt szabadrugását Iorgovan fejelte kapura, ám Mănişor igazolta, miért tartják a III.-Liga egyik legjobb kapusának. Még vagy 10 percig tartott az Unirea lendülete, aztán fokozatosan átvette a kezdeményezést a Bihorul, és úgy tűnt, több hazai játékosból máris kifogyott a szussz. A belényesiek előtt több olyan helyzet is adódott, amikor a szurkolók csak pislogtak: vajon mellé gurul-e a labda!? A szünetben a hangszóróból felhangott AC/DC-dal (Highway to hell – Országút a pokolba) mintha előrevetítte volna, nem lesz ez így jó a házigazdáknak.

 

Belényesi fölény

 

A második játékrészben az Unirea még az öltözőben volt, mikor Ţârlea ordító helyzetet hagyott ki, amit még többször is megismételt, de hozzá hasonlóan járt el Poina is. A 74. percben Dumiter a kapu torkában nem találta el a labdát, ami végül a belényesi kapus arcáról ment szögletre. A 83. percben a belényesi tizenhatoson belül a labda az egyik védő kezére pattant, ám a bíró sípja néma marad, az ellentámadást ismét Poina puskázta el. A Bihorul egyik támadást vezette a másik után, és érezhető volt: érik a góljuk. A „termés” a 87. percben érett be, amikor egy mezőnyben eladott labdából indult ellentámadást a tíz perccel korábban beállt Trip fejezett be sikerrel. Győzelmével a Bihorul a tabella második helyére lépett, újabb vereségével az Unirea a 8.-ról a 10. helyre csúszott. A következő fordulóban a Bihorul hazai pályán fogadja a Facsádi Flacăra csapatát, míg az Unirea a Temesrékási ASK-hoz látogat.

 

Érmihályfalvi Unirea–Belényesi Bihorul 0-1 (0-0). Praszler stadion, 350 néző. Gólszerző: Trip. Sárga lapok: Vanca, Poina. Játékvezető: Nicolae Botaş (Temesvár), partjelzők Marius Maghiar és Ionuţ Sava (Nagybánya). Szövetségi megfigyelők: Alexandru Terhes (Nagyvárad) és Augustin Căpâlnaş (Szeben).

Unirea: Szász – Ionescu, Nistor, Ţoca, Pop, Dumiter, Fele S., Magda (46. Szalai), Iambor, Iorgovan (60.p. Béres), Popa (78.p. Bârsan). Edzők: Kovács Rudolf és Csűri Sándor.

Bihorul: Mănişor – Silaghi, Mureşan, Tăut, Costea, Grozoni, Bade (90.p. Santana), Vanca, Toma (75.p. Trip), Ţârlea, Poina. Edzők: Pap-Deák Ioan és Goina Ionel.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!