Korrupcióellenes akció

Korrupcióellenes akció
Nagyvárad – Román, magyar és angol nyelvű szórólapokat osztogattak péntek délelőtt többek között a Fő utcán is a rendőrség, a határrendészet, valamint a Korrupcióellenes Igzgatóság munkatársai.

 

A közös akcióval a Korrupcióellenes Világnap alkalmából kívánták tudatosítani az emberekben ennek a jelenségnek a negatívumait. A szórólapokban olyan kérdésekre találunk választ, mint például, hogy mi a korrupció, vagy hogy miért ne fizessünk kenőpénzt, illetve mi a teendő, ha egy tisztviselő kenőpénzt vár el tőlünk. „A korrupció a beletőrődésedre épít, ne hagyd magad befolyásolni!” – áll a szövegben.

Nagyvárad központjában nyolcan osztogattak szórólapokat, ezenkívül a Kolozsvári úton, valamint a Borsi Vámnál is hasonló akció zajlott. Amint Gal Dan, a Bihar megyei Korrupcióellenes Hatóság munkatársa elmondta, fontos tudatosítani az emberekben, hogy ne adjanak és ne fogadjanak el kenőpénzt. Aki pedig tud ilyesmirő, felveheti velük a kapcsolatot a 0259.469.043 telefonszámon, a bihor.dga@mai.gov.ro villanyposta címen, vagy személyesen, a Dunărea u. 2. sz. alatti székhelyükön. Ioana Indrieș, a Bihar megyei rendőrség munkatársa pedig azt hangsúlyozta ki: kollégáinak legnagyobb része korrekt, tisztességes, a kivételekre pedig csak úgy derülhet fény, ha az érintettek nem hagyják szó nélkül…