Korodi Attila és Cseke Attila az RMDSZ képviselőházi, illetve szenátusi frakciójának vezetője

Korodi Attila és Cseke Attila az RMDSZ képviselőházi, illetve szenátusi frakciójának vezetője
Korodi Attila lesz az RMDSZ képviselőházi, Cseke Attila a szövetség szenátusi frakciójának vezetője – döntöttek az RMDSZ frissen megválasztott parlamenti képviselői.

A szerkesztőségünknek is eljuttatott közlemény szerint Korodi Attila és Cseke Attila azt mondta: az RMDSZ-ben generációváltás ment és megy végbe. Már a választások előtt többször elhangzott, hogy a politikai munka gerince december 11. után a harmincas-negyvenes generációra hárul. Hozzátették: az erdélyi magyarok ennek az új generációnak és az általuk képviselt programnak szavaztak bizalmat, ami komoly felelősséget jelent számukra.

„A képviselőházi frakció feladata világos: olyan törvényeket kell kidolgozni, egyezségek, viták, konzultációk mentén, amelyek révén az RMDSZ programját megvalósítjuk, és amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az erdélyi magyarokat ne kezeljék az országban másodrendű állampolgárokként, illetve amelyek eszközként tudnak működni a 98 évvel ezelőtt Gyulafehérváron megígértek megvalósításában” – idézi az RMDSZ közleménye Korodi Attilát