Kormányellenes tüntetés volt a nemzeti ünnepen

Akt.:
Kormányellenes tüntetés volt a nemzeti ünnepen
Kormányellenes tüntetésre gyűlt össze több mint 1000 ember Bukarestben, a Victoriei-téren szombaton, Kolozsváron is tüntettek.


A tüntetés szlogenje ‘Románia Európában, boldog születésnapot!’ A résztvevők Románia és az Európai Unió zászlóit lengetik, és kormányellenes jelszavakat skandálnak. ‘Büntetőügyesek nélküli centenáriumot!’, ‘A hazaszeretetet az utcán mérik!’, ‘Tolvaj- és maffiakormány!’ – kiabálják a kormány épülete előtt. A Victoriei-téren a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és az Együtt Romániáért Mozgalom képviselői is megjelentek és aláírásokat gyűjtenek az Új Emberek nevű kampányra. Este 19 órára már 1500-ra nőtt a bukaresti Victoriei téren összegyűlt kormányellenes tüntetők száma.

Kolozsváron is

Kolozsváron szintén tüntettek december elsején, itt körülbelül 50 személy gyűlt össze a Memorandisták emlékművénél. A szervezők közösségi oldalon olvasható felhívása szerint Romániának az Európai Unióban kell maradnia, és ehhez ‘meg kell szabadulnia attól a bűnözőcsoporttól, amely vezetőjévé vált.’

 

www.agerpres.ro