Kormány: Az EB elnökének repülőgépe a megbeszélt időpontnál korábban szállt le Bukarestben

Kormány: Az EB elnökének repülőgépe a megbeszélt időpontnál korábban szállt le Bukarestben
A bejelentett időpontnál korábban szállt le Jean-Claude Juncker repülőgépe, ezért nem került sor a tervezett repülőtéri találkozóra Viorica Dăncilă kormányfő és az Európai Bizottság elnöke között – közölte a kormány.


A kabinet közleményben tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy az Európai Bizottság romániai küldöttségének képviselete értesítése alapján 18:30-kor kellett volna leszállnia a Băneasa repülőtéren Jean-Claude Juncker gépének. Ezt az információt a Brüsszelből kapott hivatalos dokumentumok is megerősítették. Viorica Dăncilă kormányfő 17:30-kor indult el a Victoria-palotától a Băneasa repülőtér felé. 17:40-kor a kormány protokollosztályát arról tájékoztatta a Băneasa repülőtér igazgatója, hogy valószínűleg a várt időpontnál korábban fog leszállni az EB-elnököt Romániába szállító gép. 18:00-kor Viorica Dăncilă megérkezett a légikikötőbe, a kormányőrség (SPP) azonban már a repülőgép lépcsőjénél átvette Junckert és elindult a szállásául kijelölt hotel irányába – részletezi a kormány által kiadott közlemény.

A kabinet ezzel azokra a hírekre reagált, melyek szerint Viorica Dăncilă miniszterelnök késve érkezett volna az Európai Bizottság elnökének reptéri fogadtatására. Jean-Claude Juncker a Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozójára érkezett Romániába hétfő délután.

www.agerpres.ro