Körkép a szilveszteri árukínálatról

Körkép a szilveszteri árukínálatról
Főleg az élőhalnak és a pezsgőnek, pezsgőbornak van keletje ezekben a napokban, a disznóhús kevésbé fogy, mint karácsony előtt. Megnéztük, mi mennyibe kerül a piacon, illetve az üzletekben.

Élőhalat mind a nagypiacon, mind a nagypiaccal szemben, a fabódékból árulnak, hétfőn mindkét helyen sorban álltak. Az árak nem változtak tavaly óta: a ponty kilója 15-16 lej, a pisztráng 28 lejbe kerül, de az egyik helyen már elfogyott, lehet még amurt és kárászt kapni, előbbi kilója 16, utóbbié 9 lej, illetve fitofág pontyot 10 lejért. Csak ezekben a napokban van keletje ennek a fajta árunak, azt sem tudja, érdemes-e még bérelnie a bódét, hiszen egyáltalán nem olcsó, jegyezte meg az egyik kereskedő.

A nagypiaci húscsarnokban tegnap nagy volt az árufelhozatal, vásárlók is voltak elegen, azonban, mint megtudtuk, zömében csak kis mennyiséget vásároltak, az eladók csalódására. Nagyon megnézik, mire költenek, mondta egyikük, karácsony előtt jóval többet vásároltak. A csontos karaj ára amúgy tegnap 18-19 lej volt, a darált hús kilójáért 15-16 lejt kértek, a kolbász kilójáért 25 lejt, a házi bőrsajt kilójáért 20 lejt kértek, füstölt sonkából egy kilogrammot 39 lejért árultak, füstölt szalonnát pedig 22 lejért lehetett venni.

A piacon csak elvétve láttunk pezsgőt, Törleyt, különféle ízesítéssel, 16 lejért. Az üzletekben, mint láttuk, a pezsgőborok ára 7,5 lejért kezdődik, a pezsgőkért pedig 20-40 lejt kell fizetni. Silvania, illetve Zarea pezsgőt 18 lejért láttunk, az Angelli pezsgőbor ára 20,5 lej, a Rüttgers pezsgőé pedig 20 lej. Deinhard pezsgőt 22.50-ért, Senator pezsgőbort 15.50-ért láttunk, a Cinzano pezsgő ára pedig ugyanott 35 lej volt. Gyerekpezsgőből is lehet választani, az üzletekben ez 12-13 lejbe kerül.

Neumann Andrea

Címkék: