Körforgalom létesült a Rogériuszi piacnál

A Rogériuszi piacnál létesült körforgalom. Fotó: bihon.ro
A Rogériuszi piacnál létesült körforgalom. Fotó: bihon.ro
A nagyváradi Rogériuszi piac mellett csütörtökön visszaállt a forgalmi rend, miután befejeződtek a környéken a közműmunkálatok, és azt követően megtörtént az utcaaszfaltozás. Fontos változás, hogy a villamosmegálló előtt egy körforgalmat is létesítettek.

Ezt az elmúlt napokban több közösségi fórumon is bírálták a váradiak, a sajtó érdeklődésére azonban Florin Birta alpolgármester úgy nyilatkozott: a körforgalom kialakítására a rendőrség jóváhagyásával került sor, és hozzájuk pozitív visszajelzések érkeztek azok részéről, akik már közlekedtek itt.

Mint ismeretes, a Corneliu Coposu úton a Rogériuszi piaccal átellenben egy több szintes parkolóház épült, és a két létesítményt egy föld alatti gyalogátjáróval kötötték össze. A gyalogos aluljárót jövő hétfőtől lehet majd használni, a parkolóházban jövő februárig ingyen lehet parkolni. Itt 412 parkolóhelyet alakítottak ki, az alagsorban 193, a felszínen 219 helyet. A beruházás összköltségvetése 14,3 millió lej volt áfa nélkül, a kivitelező a Construcţii Bihor cég volt.