Korábban kellett volna kritériumokat állítani

Korábban kellett volna kritériumokat állítani
Marosvásárhely – Ha az RMDSZ korábban meghatározza a helyhatósági választások jelöltjeivel szemben állított kritériumokat, akkor nem alakult volna ki a marosvásárhelyi polgármester jelölt(ek) körüli vita- fogalmazott a szombati SZKT-én Dr. Benedek Imre Maros megyei tanácsos.

Támogatja a mozgó és állóurnás voksolást és fontosnak tartja, hogy „minden választó joggal rendelkező RMDSZ-es egyén” mondja el véleményét. Ha ez megtörténik akkor e folyamatot a szavahihetőség, esélyegyenlőség, és közügyért való felelősségvállalás fogja követni. „Ha nem fogunk kivételeket és szabályszegéseket tenni akkor megszűnnek azok a helyzetek ahol egymásnak fordulunk”- véleményezte a tanácsos.

Tavaly nyáron az RMDSZ marosvásárhelyi választmánya Csegzi Sándor jelenlegi alpolgármestert szavazta meg jelöltként Borbély László középítkezési és fejlesztési miniszterrel szemben. A szavazás több megóvásának következtében a Maros megyei RMDSZ által megrendelt közvélemény-kutatás eredménye szerint a megkérdezetek 58%-a Borbély Lászlóra voksolna.

 

Kapcsolódó cikk:

  • Megvonták Toró T. Tibortól a politikai bizalmat