Könyvet mutattak be Auschwitzról

Könyvet mutattak be Auschwitzról
Kedd délután a városháza dísztermében folytatódott az a rendezvénysorozat, mely az Auschwitz – 70 év projekt részét képezte.

Ennek keretében két évvel ezelőtt a Román Televízió kolozsvári stúdiójának munkatársai Auschwitzban forgattak, illetve interjúkat készítettek holokauszt-túlélőkkel annak apropóján, hogy akkor volt a haláltábor szovjetek általi felszabadításának a 70. évfordulója.

Ennek kapcsán Alive- Auschwitz 70 év címmel egy könyv is megjelent, a Libris kiadó gondozásában, ezt mutatták be most be Nagyváradon, az önkormányzat és Izrael állam romániai nagykövetségének támogatásával.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével mások mellett Tamar Samash, Izrael állam romániai nagykövete, Armand Shor, az Izraeli-Román Kereskedelmi és Iparkamara igazgatója, Felix Koppelmann, a Nagyváradi Zsidó Hitközség elnöke, Thea Haimovitz projektkoordinátor, valamint az a három professzor is- Gyémánt László, Andrei Marga és Carol Iancu, akik a riportkészítőket a szaktudatásukkal segítették, illetve ők maguk is meglátogatták az auschwitzi múzeumot.

Ciucur Losonczi Antonius