Könyvbemutató gyermekeknek Bélfenyéren

Könyvbemutató gyermekeknek Bélfenyéren
Bihar megye – Szombat délelőtt a Bunyitay Házban gyűltek össze a gyerekek a faluból és az ott működő Szent Miklós Gyermekotthonból, kiknek Fodor Ferenc “Az elnemsodort falu” újranyomtatott változatát mutatta be Kiss Márton bélfenyéri római katolikus plébános.

 

Az atya elmondta: azért tartotta fontosnak, hogy újra kinyomtattassa a könyvet, mert szerinte aki ismeri a múltját, nagyobb reménységgel néz a jövő felé, és erre akarja tanítani az itt megjelent gyerekeket, fiatalokat is. A könyvbemutató egyben a Bunyitay Év bélfenyéri lezárása is volt, melynek programjait Bélfenyér testvérfalujával, Újirázzal együttműködve szervezte. Ezen testvérkapcsolat megkötésének fővédnöke Pető Csilla parlamenti képviselő volt, aki a mostani könyvbemutatón is megjelent, lányával Pető Dalmával. A képviselő asszony elismerő szavakkal szólt Kiss Márton plébános 12 éves áldásos munkájáról.

A tudás hatalom

A gyermekekhez így szólt: a tudás hatalom, s a tudást olvasással tudjuk megszerezni. Ahhoz, hogy ügyes, egészséges és vidám felnőttek legyetek olvasnotok, sportolnotok és énekelnetek kell. Akár fejezetenként más felolvasó vállalhatja, hogy felolvassa a könyvet. Nektek meg kell ismernetek ezt a könyvet, ami Bélfenyérről is szól, mondta Pető Csilla. A gyermekek aznap még egy előadást hallgattak meg Johannes Gutenbergről, majd a Vasárnapi Iskola mozgalom pedagógusai Kovácsné Szatyin Ildikó vezetésével tanították játékosan a gyermekeket. A Bunyitay Évet Újirázon vasárnap zárták le, húsz bélfenyéri résztvevővel bérmálkozás keretében, ahol a bérmálkozók között a gyermekek mellett több felnőtt is megkapta a Szentlélek adományait.

Balázs Natália