Konstanca megye, végleges eredmények: Egy mandátumot szerzett az RMDSZ

Konstanca megye, végleges eredmények: Egy mandátumot szerzett az RMDSZ
A Konstanca Megyei Választási Iroda csütörtökön közzétett végleges eredményei szerint a vasárnapi parlamenti választásokon a Szociáldemokrata Párt (PSD) megnyerte a 16 parlamenti mandátum felét, nyolcat, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) három, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kettő, az Népi Mozgalom Párt (PMP), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és az RMDSZ pedig egy-egy mandátumot szereztek.

Az RMDSZ részéről a szavazatok újraosztásával mandátumhoz jutott Antal István János, állattenyésztő mérnök, volt Szatmár megyei tanácsos, a mangaliai állami ménes igazgatója.

Íme, a képviselői mandátumok eloszlása:
PSD: Iulian Iancu, Mircea Titus Dobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuş, George Vişan
PNL: Bogdan Huţucă, Robert Boroianu
PMP: Robert Turcescu
USR: Stelian Cristian Ion
ALDE: Mircea Banias
RMDSZ: Antal István János
A képviselőjelöltekre leadott szavazatok a következőképpen oszlanak meg: PSD 44,76%, PNL – 20,27%, USR – 8.88%, PMP – 8,59%, ALDE – 6,38%. A többi politikai alakulat nem érte el az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

Szenátusi mandátumok eloszlása:
PSD: Liviu Tit Brăiloiu, Nicolae Moga, Ştefan Mihu
PNL: Vergil Chiţac
USR: Nicoleta Ramona Dinu
A szenátorjelöltekre leadott szavazatok a következőképpen oszlanak meg: PSD 45,44%, PNL – 21.64%, USR – 8.8%, PMP – 8.55%, ALDE – 6.29%. A többi politikai alakulat nem érte el az 5 százalékos parlamenti küszöböt.

AGERPRES/(RO – szerző: Nona JALBĂ, szerkesztő:Marius FRĂŢILĂ; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro