Könnyes Miss BISZ búcsú… Itt a SZLÓ!

Könnyes Miss BISZ búcsú… Itt a SZLÓ!
Bihar megye - A rövid hivatalos program és koszorúzás mellett a szórakoztató műsorok uralták a XIII. Bogyoszló faluünnep két napját. Szombaton díszállatok kiállításával kezdtek.

A vásárral egybekötött kiállításon díszhalakat és papagájokat lehetett látni. Az esti színpadi programok sorában a helyi romák rögtönöztek táncbemutatót, majd az Ádám és a Lányok, illetve a Szló tánccsoportok és az albisi gyerekek szerepeltek, előbbiek vasárnap megismételték műsorukat. A körtvélyesi Domino Duót Krisz Rudi koncertje követte, utána ismét helyieké lett a terep: Rep Infect csoport és egy újabb, Fekete Rigók néven „futó”, népes cigány táncos gárda.

Nem csak a 20 éveseké…

Vasárnap a hagyományörző felvonulás, koszorúzás (lásd. BN augusztus 27.) után, délután terepmotoros bemutató zajlott a község Margitta felőli végén, a Kukuk dombon, később a színpadon a már említett csoportok szerepeltek. A SZLÓ-csoport műsora végén megható pillanatoknak is tanúi lehettünk: az évekig működött Miss BISZ tánccsoport átadta a jelképes stafétabotot a fiatalabbaknak, és könnyek között búcsúztak Tarpai Ildikó csoportvezetőtől… A helyi népdalkórus a „Nem csak a 20 éveseké a világ” című slágerrel fejelte meg népzenei csokrát, a műfajhoz csatlakozva a kiskereki Mészáros Zsófia szólóban énekelt népdalokat.

Vadrózsák tánca

„Színpadon a köztársaság szóra–sem–érdemes művésze”, konferálta fel magát Liszter Sándor ismert cigánynóta énekes, aki a Laura, Éva és Judit nevű táncosok alkotta Vadrózsákkal együtt bírta éneklésre, pörgésre-forgásra a közönséget. Bogyoszló tömbházának (melynek egyik lakása ablakain már függönyöket is láttunk) udvarán felállított színpad előtt már több százan voltak ekkor, sőt, az udvar melleti országút széléről is sokan figyelték a magyarországi Koszta fivérek mulatószene-műsorát. A tervektől eltérően nem az éjféli tűzijáték vetett véget a mulatságnak, mivel kis csúszás miatt, az Insect együttes éjfél után kezdett „bogarászni”, de ezt senki nem bánta meg.

Rencz Csaba