Konferencia, ajándékozás, és zászló-bemutatás

Konferencia, ajándékozás, és zászló-bemutatás

Bihar megye – Több okból is ünnepinek nevezhető az érkörtélyesi református templomban tartott vasárnap délutáni istentisztelet. Az egyik: Szabó József lelkipásztor három évtizede szolgál a gyülekezetben.

Érkörtvélyesen tartotta vasárnap az Érmelléki Református Egyházmegye Nőszövetsége őszi konferenciáját. A délután 3 órakor kezdődött istentiszteleten Balázsné Kiss Csilla érmihályfalvi lelkipásztor hirdetett igét, benne méltatva a jubiláló tiszteletes eddigi pályáját. Az igét alkalmas és alkalmatlan időben egyaránt hirdetni kell, akkor is, amikor az emberek nem akarják meghallani az igazságot, akkor is, amikor sötét és nehéz idők járnak, mondta a tiszteletes asszony.

Bemutatták a zászlót

Prédikáció után dr. Karászi Rozália, az egyházmegyei nőszövetség elnöke köszöntötte a számos küldöttséget, majd a helyi egyházközség kórusának énekszámai után Nagy Ilona, a körtvélyesi Nőszövetség elnöke mondott köszöntőt, ebben megemlítve, hogy 2000-ben alakult újjá a szövetségük mintegy 40 taggal, kik közül 25 nevezhető igen aktívnak. Az egyházközséget 30 esztendeje szolgáló Szabó József lelkésznek az évforduló alkalomból palástot ajándékoztak, melyet Mátyássy Margit gondnokné adott át, s melyet meghatottan köszönt meg a megajándékozott. Az összejövetelen jelen volt az egyházmegye esperese, Gellért Gyula is, aki az egybegyűlteknek bemutatta azt a Bocskai-zászlót, melyet a pár hete tartott diószegi ünnepségek alkalmával bontottak ki. A bemutatás apropóját az adta, hogy az érmelléki nőszövetségek adakoztak a semjénben készült zászló költségeire, a 2000 lejből 1225-öt gyűjtöttek.

Előadások a kultúrházban

Az érmihályfalvi Musica Sacra kórus énekelt még ezután, majd a nőszövetségek tagjai istentisztelet után átvonultak a szomszédos, befűtött kultúrházba, ahol a konferencia előadásaira került sor: Vinczéné Pálfi Judit missziói előadó tanácsos Bábáskodás gyermekeink hitre jutásánál, valamint Lengyelné Püsök Sarolta kolozsvári lelkész-tanár Ady költészetének teológiai háttere címmel tartott értekezést, illetve Orbán Erzsébet helyi tanárnő a körtvélyesi egyházközség történetéről beszélt.

Rencz Csaba