Konferencia a vidék jövőjéről

Konferencia a vidék jövőjéről
A Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében került csütörtökön délben az érmihályfalvai Gödör Rendezvényházban “A vidék jövője a Partiumban” című kiállításra és konferenciára.

 

A kiállításra és konferenciára a Kárpátia Magyar-Román Kereskedelmi és Iparkamara nagyváradi irodájának szervezésében került sor, egy sorozat első állomásaként. A nagyváradi iroda vezetője, Király Csaba, a megjelentek köszöntése során, köszönetet is mondott az érmihályfalvai Nyíló Akác Napok szervezőinek, hogy a fesztivál programjában lehetőséget biztosítottak számukra. Nyakó József helyi polgármester üdvözlő szavaiban bemutatta a várost, a fesztivált, majd kifejtette, hogy bár a lakosság nagy része a mezőgazdaságból él, az ilyen találkozók által is remélik a befektetők, vállalkozók érkezését, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy a térség a megérdemelt szintre fejlődjön.

Fejlesztési stratégia

Dr.Torda Márta, a Magyar Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese a nemzeti vidékfejlesztési stratégiáról szólva elmondta, hogy azt tavaly kiterjesztették a határon túlra is, számítva a helyi kezdeményezésekre – ehhez nyújt intézményesített keretet a Kárpátia. Ezt követően előadásokra került sor, a teremben pedig több cég bemutatkozó standját lehetett megtekinteni.

Rencz Csaba