Konferencia a művészeti kapcsolatokról

Konferencia a művészeti kapcsolatokról
Nagyvárad – A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészet és Grafika Tanszéke valamint a VAN Kutató Műhely november 23-án pénteken egész napos nemzetközi konferenciát szervez az egyetem dísztermében.

A rendezvény célja ismertetni és megbeszélni azokat a megvalósult vagy lehetséges kortárs művészeti terveket és együttműködéseket, melyek a kelet-európai, és ezen belül a magyarlakta régiók kortárs művészeti társadalmának, intézményeinek és nevelésének fejlesztésére irányulnak. A konferencián hazai, magyarországi és angliai előadók beszéltek a művészetszervezésről, a közép-kelet európai együttműködésekről és ezek lehetőségeiről;

Románia regionális kortárs művészeti programjairól az ország EU-s csatlakozása után, illetve a régióközi együttműködés szervezeti problémáiról. A neves szakemberek számos érdekes előadást és bemutatót tartottak. A rendezvény nyitott jellegét erősítette az, hogy a hallottak alapján bárki a jelenlevők közül hozzászólhatott vagy kifejthette véleményét. Az egész napos rendezvény kerekasztal-beszélgetéssel zárult.