Koncertek, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások a VIII. Avasi Borangoláson

Akt.:
Koncertek, gyerekprogramok, kézműves foglalkozások a VIII. Avasi Borangoláson
Két hét múlva veszi kezdetét Miskolc legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja és kel életre a miskolci történelmi avasi pincesor.

A 3 napos rendezvény (május 9-11.) a korábbi évekhez hasonlóan sokszínű programokkal várja a fesztiválozókat idén is. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően több napos szórakozást biztosít majd fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.

A rendezvény szervezői igyekeznek a különböző zenei műfaj rajongóinak kedvében járni, lesznek jazz, rock, swing, klasszikus, akusztikus, folk és pop koncertek. Idén a fesztivál területe két új színpaddal bővül. A Kisavason felállított Miskolc Motors Jazz színpadnál a jazz és swing kedvelői szórakozhatnak többek között a Swing á la Django, a Soma és a Vanavan, az FVJ, a Palhambra Duó, a La Barriere Maouche és a Jazz Inside koncertjein. A Nagyavason pedig idén először várja nagyszínpad az érdeklődőket, a Zip’s Rockszínpadon lép majd fel mások mellett a Roy & Ádám Trió, Tom Lumen, a Red One House, a Jam Republic, a Before the Last és a Disco Express.

A Bormúzeum is megtelik élettel, itt lesz látható majd Gájer Bálint, Ruby Harlem, Petruska, az Illés Benjamin Trió, az Akvarell, a Mizrab és a Magyar Rhapsody Projekt.

Pénteken a Tóth Vera Quartet, szombaton Kálmus Felicián csellóművész várja a zenekedvelőket a fesztivál egyik legkülönlegesebb helyszínén, az Avasi Református templomban.

Akit inkább a próza érdekel, annak pedig ajánljuk az Avasi Cellariumba szervezett pódiumbeszélgetéseket, pénteken Soma Mamagésával, szombaton pedig Dr. Csernus Imrével.

A gyerekek sem maradnak ki a szórakozásból, nekik számos műsorral, kézműves foglalkozással készülnek a szervezők, akik egy Bandukoló túrára is hívják a kicsiket. A Bandukoló egy 6 állomásból álló matricagyűjtő kaland, mely során a különböző helyszíneken izgalmas és játékos foglalkozások, a 4. állomáson jutalom szörp, a túra végén pedig egy meglepetés ajándék várja őket (részletek a fesztivál programfüzetében, a Borangolóban).

Részletes programokért érdemes figyelni a rendezvény facebook oldalát, mely folyamatosan frissül új információkkal. A fesztivál minden programja ingyenes.

fb/avasiborangolas
borangolas.hu

 

– PR cikk –

Címkék: ,