Koncertek és színházi előadások a 25. jubileumi Festum Varadinumon

Koncertek és színházi előadások a 25. jubileumi Festum Varadinumon
Különleges színházi előadásokra, klasszikus és könnyűzenei koncertekre számíthatnak mindazok, akik április 17-24. között ellátogatnak a Festum Varadinum ünnepségsorozat rendezvényeire.

A zenei események sorozatát az április 17-én, 19 órától az Állami Filharmónia Enescu-Bartók termében tartandó Opera határok nélkül című műsor nyitja, amelyben a Nagyváradi Állami Egyetem Művészeti Karának és a Debreceni Egyetem Zenei Karának diákjai lépnek fel.
Április 23-án, 18 órától Rákász Gergely Mozart-estjét tekinthetik meg az érdeklődők a Vártemplomban, ugyanaznap 20 órától pedig Rúzsa Magdi koncertezik a Bémer téren.
A hét folyamán fellép még a székesfehérvári Vox Mirabilis kamarakórus, a Csillagocska Néptáncegyüttes, a Nagyváradi Dalnokok, valamint a Varadinum Vonósnégyes is.
A színházkedvelők két kiemelkedő vendégjátékra számíthatnak: április 19-én 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Vízkereszt, vagy amire vágytok Shakespeare-komédiájával április 20-án pedig a szecsuáni Chongqing Chuanju Operaház Li Yaxian című vígoperájával lépnek fel a Szigligeti Színház nagytermében. Április 21-én 9 órától az MM Pódium előadásában kerül bemutatásra a Jancsi és Juliska című zenés mesejáték, 18 órától pedig a Bocskai István Művelődési Házban a Svjek, a derék katona látható. A Festum Varadinumot a NAgyvárad Táncegyüttes Stabat Mater táncoratóriuma zárja április 24-én, 19 órától.

Zenei események

Április 21., csütörtök
18.00 Vox Mirabilis kamarakórus bemutatója – vezényel Zemlényi Katica karnagy
Helyszín: a Római Katolikus Bazilika

Április 22., péntek
19.00 A zene szárnyán – A táncos bárány (táncjáték) – a Nagyváradi Dalnokok, Csillagocska Néptáncegyüttes és Csillagocska Zenekar előadása
Helyszín: a Partiumi Keresztyén Egyetem díszterme

Április 23., szombat
18.30 Mozart „Egy kis romantikus éji zene” – Rákász Gergely magyarországi orgonaművész koncertje
Helyszín: a Vártemplom
19.00 Varadinum Vonósnégyes – kamarakoncert
Helyszín: a Barátok temploma
20.00 Rúzsa Magdi koncert
Helyszín: a Bemer tér

Színházi előadások

Április 19., 19 óra, Szigligeti Színház nagyterme:
Vízkereszt, vagy amire vágytok (Tamási Áron Színház, Sepsiszentgyörgy)

Április 20., 19 óra, Szigligeti Színház nagyterme:
Li Yaxian – szecsuáni operaelőadás (Chongqing Chuajnu Operaház, Kína)

Április 21., 9 óra, Posticum:
Jancsi és Juliska (MM Pódium)

Április 21., 18 óra, Bocskai Közösségi Ház, Biharpüspöki
Svejk, a derék katona (MM Pódium)

Április 24., 19 óra, Szigligeti Színház nagyterme:
Stabat Mater (Nagyvárad Táncegyüttes, Közép-Európa Táncszínház)A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .