Komolyabban hozzálátnak a városvezetők

Komolyabban hozzálátnak a városvezetők
Románia – Egymást egészítenék ki a sárerdei üdülőtelep és a szatmárnémeti strand felvirágoztatásását célzó projektek. Az előbbi a tehetősebbeknek, míg az utóbbi a kispénzűeknek szólna inkább.

Ha a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal illetékeseinek sikerül véghezvinni két, üdülőöveztek létesítéséről szóló kezdeményezést, a szatmárnémetieknek a közeljövőben majd a pénztárcájuk szerint választhatják ki a számukra legmegfelelőbb szolgáltatásokat biztosító megyeszékhelyi üdülőtelepet. Bár még egyelőre csak a szatmárnémeti strandon fürdőzhetnek a megyeszékhely lakosai, komoly lépéseket kíván tenni a városvezetés annak érdekében, hogy mind a strand szolgáltatásai minőségibbek legyenek, ugyanakkor egy újabb üdülőtelep létesüljön a sárerdő környékén, alig pár kilométerre a várostól.

Újrakezdik?

Ilyés Gyula polgármester egyik sajtótájékoztatóján elhangzott véleménye szerint a szatmárnémeti strand egyes területrészeiért folyó visszaszolgáltatási eljárások ellenére is létezhet életképes terv az üdülőtelep megmaradt területének rehabilitálásra. Érdeklődők vannak ugyanis még ezekért a területékkért is, így nem kizárt, hogy a közeljövőben újrakezdik a strand koncesszionálásának procedúráját. Ez azonban minőségi szolgáltatásokkal rendelkezne, de a korábbi tervekkel ellentétben valószínűleg nem élményfürdő jellegű lenne. Keresik ugyanakkor a jelentkezőket egy sárerdei üdülővezet megtervezésére is a városvezetők. Mivel az erre kiírt versenytárgyaláson csak egy jelentkező volt, a napokban újra meghirdették a licitet. Olyan céget keresnek, aki megfelelő terveket készíthet el, egy aquaparkkal, sokcsillagos szállodákkal és európai szintű, régiónkban egyedinek számító szolgáltatásokkal rendelkező üdülőövezet megtervezésére. Az elképzelések szerint ez drágább lenne, de a megyeszékhely és a megye egyik legfontosabb turisztikai látványosságává válhatna. Ezek megvalósulásához is még a legideálisabb esetben is akár éveket kellene várni.