Komfortos környezet

Komfortos környezet
Szatmár megye – Pusztadaróc községben az útjavítás mellett a legnagyobb figyelmet a tanintézmények modernizálásának szentelte az önkormányzat.

Pusztadaróc községben az elmúlt év végéig sikerült az utak állapotát lényegesen megjavítani — tájékoztatott Gaman Mihai, a község polgármester. A községben mindenfelé be lehet jutni, bármilyen időszakban, bármilyen időjárásban — magyarázza az elöljáró. Voltak gödrös utak, hiszen korábban egy évig nem nyúltunk hozzá, de év végén

vásároltunk követ és a munkásainkkal azt elterítettük, de a lakosság is segített ebben.

Ugyanakkor folytattuk a tanintézmények javításának sorát: a petei iskolában új, korszer? mosdót alakítottunk ki, vízöblítéses WC–vel, ugyanezt tettük a szamosdarai óvodában. Pusztadarócon is folytattuk a munkálatokat. Megkezd?dött az új óvoda építése, ott az alap már megvan, hamarosan folytatódnak a munkálatok, ahogy az id?járás megengedi.

Év végén megtartottuk a licitet a mikrobusz vásárlásra, egy szatmári cég nyerte el a tendert, és hamarosan leszállítják az iskolabuszt, amellyel a diákok szállítása megoldottá válik.

Központi fűtés is lesz

Az önkormányzatnak két pályázat van, ami a tanintézmények modernizálására irányul: a szamosdarai és a pusztadaróci iskolák központi fűtésének kialakítása, valamint a hőszigetelés megoldása mind a két épületre. Szamosdarán a munkálatok beindultak, a pusztadaróci pályázat elbírálása most esedékes, de nagy valószínűséggel megkapjuk a finanszírozást erre a munkálatra is — tette hozzá Gaman Mihai polgármester.