Látványos rendezvény

2021.09.28. 13:40

Hétvégén indul a Nemzeti Vágta, összemérik tudásukat az ország lovasai

Összesen 11 elővágtát rendeztek magyarországi, vajdasági, muravidéki és erdélyi lovasok részvételével.

Budapest, 2020. október 11. Varga Mátyás, Kézdialmás versenyzõje nyeri Hilton Haragos nevû lovával a harmadik középfutamot a 13. Nemzeti Vágtán a Hõsök terén 2020. október 11-én. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Hatvan magyarországi és határon túli település részvételével rendezik meg a hétvégén a 14. Nemzeti Vágtát a budapesti Hősök terén. Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgató elmondta, az esemény szombati napján ötfős előfutamokat tartanak, a döntő pedig vasárnap délután lesz.

A fiatal tehetségek számára újra megrendezik a Kishuszár Vágtát. Ezenkívül bemutatót tart a nemzeti díszegység, illetve lesz fogatvágta, méneshajtás, négyes fogatok üldözéses versenye, hagyományőrző felvonulás, kocsitoló verseny, díjugratás és visszatér a jótékonysági sztárfutam is. Az Andrássy úton kialakított korzón pedig a résztvevő települések mutatják be hagyományaikat és értékeiket.

A nemzetközi futamot 12 ország, köztük India, Nagy-Britannia, Törökország és Ausztria részvételével rendezik meg.

A jótékonysági futamon, amelynek kedvezményezettje idén egy állatvédelemmel foglalkozó alapítvány, Széchenyi Krisztián, Krajnik-Balogh Gábor, Bács Péter, Sipos Imre és Nagy Ervin pattan nyeregbe.

A Nemzeti Vágta a kultúra és a sport ötvözete, valamint egy olyan határainkon belül és azon túl ívelő esemény, amely világszerte ismertté vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!