Kolozsváron folytatja a felkészülést az Olimpia

A kedvező körülmények adottak a téli felkészülésre
A kedvező körülmények adottak a téli felkészülésre
Kedden 11 órától a Kolozsvári CFR második számú csapata ellen játszik felkészülési mérkőzést a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapat legénysége, amely vasárnap fejezte be az aknasugatagi edzőtábort.

 

Vasárnap délután érkezett haza az aknasugatagi edzőtáborból a Szatmárnémeti Olimpia III. ligás labdarúgócsapat, hétfőn pihent a legénység, de kedden gőzerővel folytatják a felkészülést a bajnokság tavaszi rajtjára. A Csík Tibor, Ioan „Lulu” Dragomir, Paul Levente edzőhármas tanítványainak a fele kedden 11 órától a Kolozsvári CFR II ellen játszik felkészülési mérkőzést a kincses városban, míg a másik fele hazai környezetben folytatja a tréninget. „Az újoncokat és az ifiket szeretném játszatni a keddi meccsen. Jelenleg összesen 31 fős a játékoskeretem, de február közepén már el kell dönteni, ki marad a csapatnál” – mondta az Olimpia vezetőedzője, Csík Tibor. A legénység február 11–15. között részt egy „főpróbán”, Nagyszalontán ugyanis miniedzőtáborba fog részt venni a csapat, ahol legkevesebb négy felkészülési meccset fognak játszani. A tréner ezután szűkítené a keretet. „Még nem döntöttem el pontosan, hogy hány fős lesz a játékoskeret a tavaszi folytatásra. Ez eldől majd a nagyszalontai tábor után” – folytatta a szakvezető, aki panaszkodott arra, hogy Szatmárnémetiben nincsen lehetősége nagypályán készülni a csapatával. „Sajnos nincs pálya Szatmáron, ahol edzeni lehetne. Ezért kényszerülünk arra, hogy Nagyszalontára utazunk” – tette hozzá Csík Tibor.

Az aknasugatagi felkészülést egyébként eredményesnek mondta a vezetőedző: „Amit elterveztünk, a fiúk végrehajtották. Napi két edzést végeztünk, egyet a szabadban, másikat pedig felváltva, a konditeremben. Ilyenkor az egyik része a csapatnak erőnléti gyakorlatokat végzett a teremben, másik része pedig labdás edzést végzett a szabadban.” A hazatérő Marian Pop viszont megsérült egy pénteki edzésen, focizás közben megcsúszott, most az egyik műtött térdét fájlalja, de remélhetően nem súlyos a sérülése.

A bajnokság tavaszi rajtjának fordulóját március 2–án rendezik. Az első visszavágó etapon az Olimpia a Marosvásárhelyi FCM II otthonában látogat.