Kolozsvár: másodszor is megműtötték a kutyák által összeharapott kisfiút, állapota kritikus

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Válságos állapotban van az a nyolcéves kisfiú, akit csütörtökön négy kutya harapott össze Aranyosgyéresen – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek pénteken Călin Lazăr, a kolozsvári sürgősségi kórház igazgatója. Reggel a gyermeket másodszor is megműtötték.

Az orvos elmondta, az első műtét 6 órás volt, majd reggel másodszor is megműtötték a gyermeket, akinek állapota válságos, testének nagy részén, mellkasán, arcán, végtagjain harapások nyomai vannak.

A 8 éves kisfiút négy kutya támadta meg egy aranyosgyéresi kereskedelmi vállalat udvarán. Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője pénteken az AGERPRES hírügynökségnek úgy nyilatkozott, az ügyben bűnügyi kivizsgálás kezdődött.

A szóvivő elmondása szerint a gyermek csütörtök délután 17:45 óra körül Aranyosgyéresen egy cég udvarára ment be, amelyet kutyák őriztek. Az állatok több helyen megharapták a 8 éves kisfiút. Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás – tette hozzá Jucan.

A gyermeket Aranyosgyéresről szállították a kolozsvári sürgősségi osztályra, súlyos állapotban. Egészségügyi források az AGERPRES hírügynökséget arról tájékoztatták, hogy a gyermeken több mint húsz harapás nyoma van, többek közt az arcán is.

www.agerpres.ro