Kolozsvár maradt sínen a vasutas-derbin

Kolozsvár maradt sínen a vasutas-derbin
Köszönjük, Rapid! – skandálta 14 ezer néző a kolozsvári CFR-stadionban, miután csapatuk legyőzte bukaresti vasutasokat.

A 9. forduló rangadóján a CFR a tavaszi idényben először őszi önmagát idézte, látványos támadófocival szórakoztatva a közönséget. Pedig Trică eltiltás miatt nem játszott, a tavasszal gyengén teljesítő Fabbiani és Dorsin pedig a kispadra szorult, de Semedo, Culio, Manuel José és Ruiz lendülete biztosította a hazaiak fölényét.

Az első félidőben a mezőnyben kiegyensúlyozott játék ellenére a helyzetek többsége Coman kapuja előtt adódott, de a legtöbb lövés és fejes vagy célt tévesztett, vagy a csatárok maradtak le a beadásokról. Sousa végül besodorta a Rapid hálójába a labdát, de a biro a kapus elleni szabálytalanság miatt nem adta meg a gólt.

Szünet után már megjött a gól is, Manuel José szögletét a középen berobbanó Diego Ruiz küldte bombafejessel a hálóba. A gól után is a CFR kezében maradt az irányítás, a csereként beállt Fabbiani, majd Dubarbier is százszázalékos helyzetben lőtt a kapusba. A CFR győzelme végképp leegyszerűsítette a bajnoki címért folyó harcot, a két BL-helyen immár szinte biztosan a Steaua és CFR végez, a Rapid pedig veresége ellenére maradt a harmadik helyen, de hátránya már 11 pont legyőzőjével szemben.

Kolozsvári CFR: Nuno Claro – Tony, Cadú, Sousa, Panin – Manuel José, Dani, Muresan, Culio (Peralta, 88.) – Semedo (Fabbiani, 69.), Ruiz (Dubarbier,76.).

Rapid: Coman – Sapunaru, Maftei, Constantin, Leonard (Buga, 62.) – Dica (Herea, 69.), Grigore, Lazar, Bozovics – Boya, Burdujan (Joao Paolo, 52.)

Gólszerző: Ruiz (47.)

További eredmények

Konstancai Farul-FC Vaslui 2-1
Gól:
Nae (28.), Gerlem (64.), illetve Ljubinkovics (87.)

Poli Iasi-Aradi UTA 4-1
Gól:
Cristea (19., 23.), Bilba (56., 59.), illetve Roszel (92.)

Pandurii Tg. Jiu-Unirea Urziceni 1-1
Gól:
Pacurar (67.), illetve Bilasco (72.)

(sportoldal.ro)