Kolozsvár: A tandíjmentes helyek csökkentése miatt tiltakozik a Babeş-Bolyai Tudományegyetem vezetősége

Kolozsvár: A tandíjmentes helyek csökkentése miatt tiltakozik a Babeş-Bolyai Tudományegyetem vezetősége
Felháborodásának adott hangot a Babeş-Bolyai Tudományegyetem vezetősége amiatt, hogy a tanügyminisztérium a 2018-2019-es egyetemi tanévre kevesebb tandíjmentes helyet szabott ki az intézmény számára.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) szerdán közleményt juttatott el az AGERPRES hírügynökséghez, amelyben tájékoztat, hogy az intézmény kiváló eredményei ellenére az idei egyetemi felvételin kevesebb államilag támogatott helyet tölthetnek be a jelentkezők a szaktárca döntése következtében.

A BBTE vezetősége emlékeztet a közleményben, hogy az utóbbi öt évben jelentősen megnőtt a Babeş-Bolyai Tudományegyetemre beiratkozók száma, ugyanis ez az egyetem a romániai felsőoktatási intézmények között első helyen áll a minőségi oktatás tekintetében. Ennek dacára a tanügyminisztérium által a 2018-2019-es egyetemi évre megszabott tandíjmentes helyek száma jelentősen csökken a jelenlegi tanévhez viszonyítva: 29-cel az alapképzésen, 200-zal a mesterképzésen és 48-cal a doktori képzésen.

A BBTE vezetősége leszögezi: készek megtámadni a tanügyminisztérium döntését és tiltakozni ellene mindaddig, amíg nem szereznek érvényt követeléseiknek.

www.agerpres.ro