Kolozs megyében egyes útszakaszokon 10 cm-es a hóréteg

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
A hétfőről keddre virradóan lehullott havas eső és hó miatt egyes megyei utakon 10 centiméteres hóréteg rakódott az aszfaltra, helyenként jég képződött az úttesten, figyelmeztet kedden a Kolozs megyei tanács.

Kolozs megyében nincsenek lezárt utak, a közlekedés normális körülmények között zajlik. Az éjszaka folyamán leesett havas eső és hó miatt 2-4 centiméteres, helyenként akár 10 centiméteres a hóréteg az utakon, a hideg időjárás miatt egyes útszakaszokon jégréteg is képződött, főként a hegyvidéken – írja a megyei tanács közleménye.
Kolozs megyében több útszakaszon is a hóeltakarító gépek beavatkozására volt szükség. A gépek 40 tonna csúszásgátló anyagot szórtak az úttestre a jégrétegképződés megakadályozása érdekében.

A téliesre fordult időjárás Kovászna megyében is érzékelhető: a Kézdivásárhely és Brassó közötti 11-es országúton, Uzon térségében a kora reggeli órákban kevesebb mint egy óra alatt négy koccanásos baleset történt. Nicoleta Tolvaj-Marin sajtószóvivő az AGERPRES hírügynökségnek azt nyilatkozta, a problémákat az okozta, hogy a gépkocsivezetők nem a téli útviszonyoknak megfelelően felszerelt járművekkel indultak útnak. A balesetekben senki nem sérült meg.

www.agerpres.ro

Címkék: ,