Koktélkeverő versenyt tartottak

Koktélkeverő versenyt tartottak
Nagyvárad – A nagyváradi Lotus Centerben található BillyArtClubban csütörtök este rendhagyó megmérettetésre került sor. A város legjobb bárosai és bároslányai mutatták meg koktélkeverési tehetségüket.

Csütörtök este a váradi BillyArtClubSpring Barthender Competition címmel szervezett bajnokságot a feltörekvő koktélkeverő bárogeneráció számára. A megmérettetésre a város számos ismert vendéglátó helyeiről neveztek be koktélkeverők, akik egy öt főből álló zsűrit kellett elkápráztassanak finomabbnál finomabb ízvilágot rejtő, látványos remekművekkel. A zsűri tagjai országos hírű bárosok, illetve a szakmabelieknek számító szponzorok képviselői, akik szigorú kritériumok alapján felügyelték és pontozták a versenyt. Három pontvadász próbára is sor került. A közel húsz benevezett báros közül elsőként a hölgyek, majd az urak versenyeztek.

Versenyszámok

A bátor és magabiztos mixereknek az úgynevezett mixology versenyszámban sorshúzással eldöntött koktélokat kellett kikeverjenek, majd a Speed Opening számban adott számú sörös, illetve üditőitalos üveket kellett minél hamarabb kinyissanak. A Speed Service keretében sörök gyors kinyitását és szervírozását, röviditalok mérőpohár felhasználása nélküli kitöltését, koktélok időre történő elkészítését figyelte a zsűri. Az elkészített vagy felbontott italokat egyébként a közönség tagjai fogyaszthatták el. A legügyesebbeknek bizonyult pultosokat oklevéllel és értékes ajándékokkal díjazták.

Mészáros Tímea