ERDON Helyi sport hírek

2010.05.25. 15:50

Közös cselgáncs-edzés freiburgiakkal

<p>Az Unio SK egykori kiváló cselgáncsozója, Lucian Preda vezetésével egy freiburgi klub sportolói érkeztek vendégségbe a szatmárnémeti egyesülethez, és hétfő délután közös edzést tartottak.</p>

Közös edzést tartottak hétfő késő délután Szatmárnémetiben az Unio SK és egy freiburgi egyesület cselgáncsozói. A németországi sportolók trénere Lucian Preda – Tereli Mihály egykori tanítványa –, aki tavaly október elsejétől dolgozik Freiburgban. „Majdnem egy éve annak, hogy kitelepedtünk a családommal. Kényszerhelyzetbe kerültem, ugyanis a megélhetésünkről volt szó. Igaz, ott sem lehet megélni a cselgáncsból, de kicsivel jobb a helyzetünk” – mondta Preda, aki az Unio SK sportolójaként halmozta a sikereket: kadet és junior korosztályban többszörös bajnok volt, a felnőtteknél négyszer szerzett bajnoki aranyérmet, tavaly a veteránok Európa-bajnokságán pedig a második helyen zárt. „Freiburgban és környékén összesen három klubnál dolgozom edzőként. Most nyolc cselgáncsozóval jöttünk egy nagybányai tornára, és ha már a közelben voltam, nyilvánvaló volt, hogy meglátogatom egykori mesteremet, Tereli Mihályt. Így született az ötlet, hogy mielőtt visszautazunk Németországba, tartsunk egy közös edzést a szatmári sportolókkal” – tette hozzá Preda.
Nagybányán egyébként a hétvégén rendezték az Észak Kupája nemzetközi torna viadalait, ahol a freiburgiak három arany– és egy bronzérmet szereztek. A Tereli Mihály és Ramona Igna edzőpáros szatmári tanítványai pedig arany–, öt ezüst– és három bronzérmet szereztek.


Eredmények
A Szatmárnémeti Unio SK cselgáncsozóinak eredményei az Észak Kupája viadalon. U11–es korosztály, bronzérem: Czerlau Jeniffer (36 kg). U13, arany: Florin Faur (+55 kg), Alex Groza (55 kg). Ezüstérem: Ciprian Colder (55 kg). Bronzérem: Czerlau Mercédesz (40 kg). U15, ezüstérem: Mihaela Faur (+63 kg). U17, ezüstérem: Tróba Helmut (73 kg). Bronzérem: Kovács Richárd (+90 kg). Felnőttek, ezüstérem: Pándi Karola (70 kg), Cristian Şereş (60 kg).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!