Ködbe burkolózott az idei szilveszter is

Ködbe burkolózott az idei szilveszter is
Ahogy tavaly, úgy idén is ködös időben búcsúztattuk az óévet és köszöntöttük az újévet. Ezúttal is sokan töltötték 2013 utolsó óráit Nagyvárad központjában.

December 31-én ködös időre ébredt Nagyvárad, ami estére, ha lehet, még sűrűbb lett. A ködszitálás sem riasztott vissza több száz embert, hogy a városközpontban szilveszterezzen. A városháza előtt felállított színpadon 21 és 23 óra között lemezlovasok szolgáltatták a zenét, az év utolsó órájában pedig az országos tehetségkutató versenyeken résztvevő váradi tehetségek léptek fel: Ana Maria Mihăieș, Florena Ticu Șandor és Denisa Moşincat. Este kilenc órakor még csak néhány érdeklődő volt a központban, a legtöbben csak az utolsó órában látogattak ki, hogy meghallgassák a koncertet és megtekintsék a tűzijátékot. A pezsgővel, konfettivel és petárdával felszerelt váradiaknak idén is csalódniuk kellett, hiszen a köd miatt semmi nem látszott a tűzijátékból, csak a színes fények és a hanghatások utaltak arra, hogy a tűzijátékot megtartották. A visszaszámlálást követően a pontban éjfélkor kezdődő tűzijáték tíz percig tartott, de sokan a rossz látási viszonyok miatt meg sem várták a végét, és elindultak hazafelé vagy vissza a szórakozóhelyre. A baráti társaságok, családok és párok koccintással, ölelésekkel és petárdázással köszöntötték az újévet.

Petárda és törött üveg

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is többen elégedetlenkedtek amiatt, hogy a fiatalok a tömegben is petárdáznak, és hogy az emberek lábaihoz dobálták a petárdákat és egyéb kisebb pirotechnikai eszközöket. Kis rakétákból sem volt hiány, többen ezzel pótolták a kevésbé látható tűzijátékot. A központot a szabadtéri szilveszterezést követően idén is rengeteg törött pezsgősüveg, papír és egyéb hulladék borította be. A RER dolgozói több órán keresztül takarították össze az emberek által eldobált szemetet.

Nagy Noémi