Ködfátyolos szilveszter a központban

Akt.:
Ködfátyolos szilveszter a központban
A komisz idő ugyan elvett a szilveszter esti hangulatból, de nem tudta megsemmisíteni azt, hiszen ismét több százan köszöntötték az újévet a városközpontban.

A hónap, és egyben az év utolsó eseménye a december 31-én, szilveszter este 21 órától megrendezésre kerülő szabadtéri koncert volt, valamint az ezt követő tűzijáték. Az este 20 óra körül még kevesen lézengtek a központban a városháza előtt felállított színpad körül. Az esti koncert során fellépett DJ Chrom, Mircea Vintilă, a Vivere tánccsoport és végül a Compact együttes. Sokan csak a szabadtéri koncertek kezdete után látogattak ki, de a legtöbben éjfél előtt érkeztek a város központjába ki pezsgővel, ki pedig petárdákkal, kis rakétákkal és egyéb szilveszterkor nélkülözhetetlen ketyerével. A rendőrség lezárta a hídon átvezető forgalmat 23.30-tól a balesetek elkerülésének érdekében. E mellett nagy számban jelen voltak a rendőrök és a csendőrök a biztonságos légkör fenntartásának érdekében.

Ködös idő, derűs hangulat

A hideg és ködös idő miatt kevesebben hagyták ott a szilveszteri bulit, viszont ez nem érződött meg, ha a felrobbantott petárdák és tűzijátékok mennyiségét nézzük. A pukkantásokból idén sem volt hiány. Pontban éjfélkor a visszaszámlálást követően fellőtték a tűzijátékokat, amely a köd miatt nem igazán látszott. Az ünnepi hangulatnak úgy látszik ez sem tudott féket szabni, mindenki boldog új évet kívánt a körülötte állónak, egy-egy fiatalokból álló csoport énekelt és táncolt, volt aki leánykérésre használta ki a nem mindennapi pillanatot, mások pedig pezsgővel felszerelkezve léptek át az újévbe. A közel tíz perces tűzijáték után a legtöbben visszatértek otthonaikba vagy a vendéglőkbe, szórakozóhelyekre.

Nagy Noémi