Koalíció a Családért: a politikai pártok bojkottálják a szavazásra való buzdítását

Koalíció a Családért: a politikai pártok bojkottálják a szavazásra való buzdítását
Felületesen és szakszerűtlenül szervezték meg a referendumot – vélekedik a Koalíció a Családért szervezet.

Az alkotmány 48-as cikkelyének módosítására kiírt népszavazást kezdeményező csoport állásfoglalást juttatott el az AGERPRES hírügynökséghez, miszerint a Szociáldemokrata Párt és annak vezetője, Liviu Dragnea bojkottálta a referendumot, amelyet felületes és szakszerűtlen módon szervezett meg, és a lakosságnak a legelemibb tájékoztatást sem nyújtotta a népszavazás céljáról.

‘Olyan helyzetbe kerültünk, hogy a politikai pártok bojkottálják a romániai keresztény egyházak szavazásra való buzdítását, a hivatalos nyilatkozatok dacára’ – állítja a Koalíció a Családért szervezet, amely szerint a szavazókat a politikum befolyása alatt lévő közigazgatási, politikai tényezők, valamint a média vezette félre, a közélet vezetőinek valódi hozzáállása pedig nincs összhangban hivatalos nyilatkozataikkal.

‘Utoljára követeljük, hogy azonnal hagyják abba ezt az országos szintre kiterjesztett bojkottot, amely elsősorban a romániai keresztények ellen irányul’ – olvasható az állásfoglalásban.

A Központi Választási Iroda (BEC) adatai szerint vasárnap 13 óráig a szavazásra jogosultak 11,67%-a adta le voksát a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szóló referendumon.

www.agerpres.ro