Klaus Iohannis: Korrupciómentes Romániát szeretnék

Akt.:
Klaus Iohannis: Korrupciómentes Romániát szeretnék
© Liviu Sova/Agerpres
Korrupciómentes Romániát szeretne – jelentette ki az államfő pénteken, a korrupcióellenes harc nemzetközi napja alkalmából.

‘December 9-én világszerte a korrupcióellenes harcot ünneplik. A korrupció: szegénység, egy helyben toporgás, az állampolgárok és a törvény megvetése. Amint már elhangzott: a korrupció öl. Ezért szeretnék egy korrupciómentes Romániát’ — mondta Klaus Iohannis pénteken a Cotroceni-palotában.

Az államfő kijelentette: nagyra értékeli az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) munkáját, amely révén sikerült elérni, hogy mára már Romániát nem emlegetik a korrupt országok sorában, hanem a korrupcióellenes harc elleni elszánt küzdelem példája lett.

Iohannis hozzátette: ezt a harcot addig kell folytatni, amíg a törvény tisztelete és a becsület válik a társadalom normájává, amely már nem fogja eltűrni a korrupciót. ‘Azt hiszem, jó úton járunk, a folytatáshoz azonban szavaznunk kell. Várom Önöket vasárnap az urnákhoz!’ — mondta az államfő.

AGERPRES/(RO — szerző: Florentina PEIA, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU — szerkesztő: TOFÁN Imola)A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .