Klaus Iohannis államelnök részt vesz az ENSZ New York-i közgyűlésén

Klaus Iohannis államelnök részt vesz az ENSZ New York-i közgyűlésén
Klaus Iohannis államelnök részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezetének New York-i közgyűlésén, amelyre szeptember 18-a és 23-a között kerül sor.

A kiszállás alatt nagyon sok fontos találkozó szerepel az államelnök naptárában. Találkozik az ENSZ főtitkárával, a közgyűlés elnökével és több hivatali kollégájával is – tájékoztatott vasárnap az Államelnöki Hivatal közleménye.

A közlemény szerint Klaus Iohannis megtartja beszédét az ENSZ közgyűlése előtt, magasrangú személyekkel találkozik, és részt vesz a Donald Trump elnök által szervezett fogadáson is.

A közgyűlés plénuma előtt tartott beszédében Klaus Iohannis államelnök az elvek és szabályokra épülő nemzetközi rend fontosságát, a jogállamiság, és az ENSZ megerősítését fogja hangsúlyozni, a jelenlegi kihívásoknak megfelelően.

Mivel Románia is pályázik az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagsági helyére 2020-2021-ben, az államfő minden találkozó során ennek érdekében fog felszólalni – írja a közlemény.

Románia államelnöke több amerikai zsidó szervezet képviselőjével, valamint az amerikai román közösségek képviselőivel is találkozni fog – tájékoztatott az Államelnöki Hivatal.

www.agerpres.ro