Klaus Iohannis államelnök gratulált Németország új államfőjének, Frank Walter Steinmeiernek

Németország új államfője, Frank Walter Steinmeier
Németország új államfője, Frank Walter Steinmeier
Klaus Iohannis államelnök gratulált Németország új államfőjének, Frank Walter Steinmeiernek. Iohannis üzenetében rámutatott: Románia ” megbízható és stabil partnere Németországnak”.

“Románia és Németország kiváló stratégiai kapcsolatot ápol, ezt bizonyítja a politikai párbeszéd intenzitása, a gazdasági együttműködése, az emberek közti kapcsolatok és a két ország azonos alapvető demokratikus értékrendje. Románia európai és regionális szinten is megbízható és stabil partnere Németországnak” – írta Klaus Iohannis államfő az államelnöki hivatal közleménye szerint.

Románia elnöke rámutatott, Németország Románia első számú kereskedelmi partnere és a befektetések szempontjából harmadik helyen áll országunkban. “Nem utolsó sorban a románokat és a németeket mély barátság köti össze, amely az erdélyi, bánsági, bukovinai szászok, svábok és románok több évszázados együttéléséből fakad. Ehhez még hozzájárul az a fél millió román állampolgár, aki Németországban telepedett le” – írta az államfő.

Iohannis hangsúlyozta, hogy 2017-ben ünneplik a két ország között létrejött diplomáciai kapcsolatok 50-ik és a kétoldalú egyezmény aláírásának 25-ik évfordulóját.

www.agerpres.ro