Kék hírek Bihar megyéből

Bihar megye – Kedden a közlekedési rendőrök a megye közútjain razziáztak, balesetmegelőzési céllal. 292 bírságot szabtak ki 30.054 lej összértékben. Felfüggesztettek 8 jogosítványt, 2 bűncselekményt és 4 koccanásos balesetet jegyeztek fel.

Cserbenhagyta. Március 23-án 16.05 óra körül a Bihar megyei közlekedésrendészetet arról értesítették, hogy egy órával korábban H. I. 79 éves nagyváradi lakos cserbenhagyásos baleset áldozata lett a Transilvaniei utcában. A nyomozásnak köszönhetően 18 óra körül a rendőrök beazonosították a tettest I. G. A. 32 gyulafehérvári lakos személyében. Azzal vádolják, hogy a zebránál nem adott elsőbbséget az idős nőnek. Ügyében tovább vizsgálódnak.

Ütköztek. Kedd reggel 7.45 óra körül a váradi Bihorului utcában G. S. 55 éves helyi lakos nem adott elsőbbséget, amikor az általa irányított haszongépjárművel kifelé tolatott egy udvarból. Ennek következtében összeütközött egy személyautóval, melyet szabályosan vezetett T. M. A. 29 éves váradi nő. Utóbbi utasa, T. V. 54 éves váradi lakos könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyben tovább nyomoznak.

Koccantak. Kedden 16.20 óra körül a váradi Matei Basarab utcában R. M. F. 24 éves váradi lakos miközben egy Bukarestben bejegyzett gépjárművet vezetett, nem tartotta be a követési távolságot, így hirtelen fékeznie kellett, melynek következtében kisodródott jobbra és koccant egy másik autóval, melynek volánjánál O. F. D. 30 éves váradi lakos ült. Utóbbi jármű ebből kifolyólag nekiment az előtte haladó, Z. D. 48 éves váradi lakos által irányított kocsinak. A helyszínelés során kiderült, hogy R. M. F. ittasan vezetett. Úgy ő, mint utasa, a 18 éves V. A. A. váradi lakos könnyebb sérüléseket szenvedtek.