Kizárták a szatmári röplabdázókat

Kizárták a szatmári röplabdázókat
A Román Röplabda Szövetség Nagybányán is rendez elődöntő tornát, a föderáció mégis bukaresti csoportba sorolta a szatmári junior lányokat.

 

Pénzhiány miatt nem tudott elutazni tegnap a Szatmárnémeti Sportlíceum női röplabdacsapata az ifi korosztályos bajnokság bukaresti elődöntőjére, ezért a román szövetség (FRV) kizárta Ovidiu Groza edző együttesét a bajnokságból, és a selejtezőcsoport 4. helyezettjét, a Zilahi LPS–t hívta a fővárosba.

A FRV viszont szabálytalanul járt el, amikor a hat csoportba elosztotta az elődöntős csapatokat, ugyanis nem vette figyelembe a városok földrajzi elhelyezését. Így került a LPS a bukaresti szériába a házigazda CSM CSS 2–vel, a Lugosi ISK–val és a Tordai ISK–val. „Érdekes, hogy összeállítottak egy nagybányai és egy temesvári csoportot is. Panaszlevelet küldtünk a szövetséghez, és finoman utaltunk arra, hogy Nagybánya és Temesvár közelebb van hozzánk, mint Bukarest. De azt a választ kaptuk, hogy nem szervezik át miattunk a csoportokat. A Sportlíceum költségvetése pedig nem egy feneketlen zsák, és nem tudták nekünk biztosítani a résztvételi költségeket. Ezért jeleztük a szövetségnek, nem veszünk részt az elődöntőben, így kizártak és Zilahot hívták a helyünkre – panaszolta Groza. – Sajnálom a játékosaimat, akik megérdemelték volna a vezetők megbecsülését. Sokat dolgoztak és küzdöttek azért, hogy ott lehessenek az ország legjobbjai között” – folytatta a szakvezető.

„Vigaszdíjként” a Szatmárnémeti LPS juniorcsapata március 31–én egy magyarországi tornán vesz részt, a résztvételi költségeket pedig a játékosok szüleik állják…

Címkék: ,